Никому неизвестен циганин боксьор от Люлин стана спортният герой на

...
Никому неизвестен циганин боксьор от Люлин стана спортният герой на
Коментари Харесай

Кой е Трайчо Боксьора, победил дубайския богаташ Рашид Беласа?

Никому незнаен ром боксьор от „ Люлин ” стана спортният воин на България за предходната седмица. На кръга в саудитския град Джеда, малко преди финала за международната купа сред Александър Усик и Антъни Джошуа, отписаният от всички Трайчо Георгиев победи милиардерския наследник Рашид Беласа в един от подгряващите мачове. Сиромахът от столичния квартал бил закаран в Джеда да изяде багра от богаташкото отроче против непретенциозен хонорар от 3000 $. Само че наш Трайчо му тегли пердаха и завоюва с 2:1 съдийски гласа.
Трайчо беше определен да се бие на гала-вечерта в Джеда няма и две седмици по-рано в първия от подгряващите мачове, предшестващи огромния край сред украинеца Усик и Джошуа. Източник от боксовите среди описа пред „ Уикенд ”, че уредниците

 

търсели слаб и отчайващо обезсърчителен боксьор,

който да падне от милиардерския наследник Рашид Беласа от Дубай. Последният, като се изключи че се боксира, е известен шоумен и артист в „ Ютюб ”. Състоянието му се пресмята на 35 милиона $. Далеч по-богат с над 2 милиарда $ положение е неговият татко – строителният магнат Саид Ахмед Беласа. Понеже синът щял да прави дебют на професионалния кръг, трябвало да му намерят някой цялостен слабандрак. Така избрали 29-годишния Трайчо Боксьора – люлински хулиган и професионален боксьор, който тренира от дъжд на вятър.

Историята на Трайчо Боксьора, както го знаят в махалата, припомня тази на Роки Балбоа от Филаделфия, изигран ослепително преди време от Силвестър Сталоун. Бивш дилетант без особени заложби, жилавият ром преди време почва да тренира при Георги Юнаков в „ Левски ”. Понеже

 

нямал пари за превоз от „ Люлин ” до Подуене

и назад, се трансферира в „ Септември ” при Стефан Стефанов – Макарона. На 21 години се дами, раждат му се две щерки и краткотрайно слиза от кръга. Добре, че другари го убеждават да стане професионален боксьор. Тренира в „ Славия ”, само че единствено през уикенда. В останалото време работи на две места – през деня с лопатата като общ служащ по градежите, а вечер като защита в ресторант. „ Остават ми два-три часа за сън ”, коментира Трайчо пред ютюб канала „ Спортна джунгла ” в навечерието на огромния мач в Джеда.

До този дуел люлинският Роки има три мача на професионалния кръг. И трите приключват със загуби, едната от тях след тежък нокаут в Испания. „ Не съумях да се приготвя качествено.

При първия ми съперник бях с високо кръвно

Вследствие на това не съумях да видя хубаво ударите. При втория мач бях с двустранна пневмония. Затова по този начин се получиха нещата - несполучливо за мен ”, споделя Трайчо.

Налага му се бързо да влезе във форма, когато научава, че ще се бие с милиардерския наследник. Организират му два спаринга в „ Славия ”, където издъхва още след първия рунд. Всички му се смеят, че Рашид Беласа ще го направи на кайма. Други стигат и по-далеч – разправят, че мачът е авансово спазарен за победа на богаташа. Звучи разумно – до момента в който Трайчо си брои стотинките, оня харчи по 100 хилядарки за едно извършване на покупки на облекла от най-луксозните молове. Защо нашият да не изкара някой $?

На всичкото от горната страна до последно не се знае дали управляващите изобщо ще го пуснат да излети от София. Причината е, че Трайчо сега е разследван за побой.

 

Люлинския Роки спраскал носа на комшията си,

 

поради което бил отведен в локалното РПУ. Преди това отново имал сходно осъществяване в региона на дребното безчинство, откакто се сбива с нахални младежи от квартала. Нали знаете по какъв начин е в „ Люлин ”…

Единствено треньорът му Аспарух Георгиев – Сочи има вяра, че Трайчо може да слезе като победител от кръга в Джеда. „ Само с прави удари Трайчо може да го бие. Видяхме милиардерчето! Няма нищо общо със спорта. Не е влизал в зала. Гледаше уплашен на кантара. Важното е Трайчо да се отпусне и да се разиграе. По-добър е от Рашид! ”, оповестява боксовият познавач от Саудитска Арабия след тегленето на боксьорите. За спомен двамата се снимат с някогашния международен първенец Ивендър Холифийлд и с боксовия барон Еди Хърн.

Двубоят в Джеда, плануван да се играе в четири рунда, почна зле за Трайчо. Това изнерви Аспарух Георгиев, който се чудеше по какъв начин да стимулира люлинеца в ъгъла на кръга. „ Айде бе Трайчо, какво правиш? Ще взема да хвърля кърпата…

Бий се България, бий се за дамата!

Набрал кураж от напътствията на треньора си и пред заплахата да се изложи пред жена си и децата, наш Трайчо обърна мача в третия и четвъртия рунд. Голямата драма настъпи при оповестяването на резултата. Уредбата в залата отхвърли да работи тъкмо преди оповестяването на решението на третия арбитър, откакто при останалите двама гласовете бяха поделени сред Трайчо и арабина. В последна сметка арбитърът на кръга подвигна ръката на българина и го прогласи за победител.

Въодушевен от непредвидената победа, Трайчо Боксьора към този момент мечтае да се бие против някое великолепие. Например с именития Флойд Мейуедър. Работата е в това, че милиардерският наследник е имал уречен мач с 45-годишния международен първенец. Трайчо споделя, че откакто е победил Рашид Беласа, също има право да претендира за двубой с американеца. „ Може би в някой различен живот ще се случи, само че в случай че се отдаде опция желая да се удрям с него. Трябва доста огромна подготовка да направя и отиваме в Лас Вегас “, крои проекти люлинският Роки.

В София той беше посрещнат от фамилията си и приятелите от квартала.

Булката му се разплака от благополучие

и горделивост. Двете щерки не смогваха да прегръщат популяризиралия се татко, който за пръв път са давали по малкия екран. Преди отпътуването от Джеда за България питали Трайчо дали желае да го посрещнат с цигански оркестър. „ Не желая оркестър, желая на летището да пуснете химна ”, отвърнал непретенциозно нашият воин.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР