Николай ВасилевИзборните резултати не бива да ни учудват. Те потвърдиха

...
Николай ВасилевИзборните резултати не бива да ни учудват. Те потвърдиха
Коментари Харесай

Има ли силна и сплотена десница, която да каже: Слушай бай Х*й, искаме това, това, това...

Николай Василев

Изборните резултати не трябва да ни учудват. Те потвърдиха това, което трябваше да е ясно на всички още по време на митингите от 2020 година Единственият модел за що годе обикновено демократично и европейско ръководство е ГЕРБ + демократичната общественост. Но в случай че последната е задоволително мощна и сплотена, с цел да може, по думите на Радан Кънев да каже:

" Слушай бай Х*й ", желаеме това, това, това...,

с ясното схващане, че не всичко ще бъде осъществено. Политиката е изкуство на вероятното.
По времето на обединението ГЕРБ - Република България, последният не беше задоволително обединен и мощен, с цел да сложи ГЕРБ в безалтернативно състояние и правосъдната промяна пропадна.
Излизането на Христо Иванов и Радан Кънев от ръководството обаче предстоящо не докара до социална вълна, способна да промени България. Основният резултат от разтурянето на обединението ГЕРБ - Република България беше избирането на Радев и образуването на обединението ГЕРБ -ОП, чието завещание бе взривяването на връзките със Северна Македония.
Когато през 2020 година избухнаха митингите, хората излезли на улицата не се идентифицираха с избрана партия, само че още веднъж вместо да изискат съответни неща, желаеха " Борисов да се махне ", само че действително и длъжностен кабинет на Радев.
Последният, за да торпилира Борисов, стартира екип от млади и интелигентни момчета и девойки, с ясното желание по-късно да ги пусне надолу по улея.
Създаде се кабинет по формулата " всички против ГЕРБ ", който предстоящо се разпадна след единствено няколко месеца.

Страничният резултат от политическата рецесия

беше появяването и възходът на " Възраждане ".
(Не)очакваната равноправност на Политическа партия от Румен Радев по отношение на помощта за Украйна, даде непредвиден бонус за демократичната общественост.
Но дано не се заблуждаваме. В България тя си остава малцинство. Много от хората, които гласоподават за Политическа партия не го вършат тъй като желаят България да помогне на Украйна (с ясното схващане, че това е неин голям народен интерес, а тъй като желаят " оня с кюлчетата да влезе в пандиза ".

Време е

демократичната общественост да осъзнае,

че главният ѝ политически конкурент са носителите на позициите на Радев, Костадинов, Корнелия Нинова, Слави Трифонов, Мая Манолова итн.

През 2014 даже дружно ГЕРБ и Република България нямаха парламентарно болшинство. Трябваше да се прави комплицирана коалиция с неприемливи в днешните условия партии.
След вчерашните избори ГЕРБ и обединението Политическа партия - Демократична България ще имат дружно безусловно болшинство. Но не идващите избори евентуално няма да има и такова. Добре е, че нощес водачите на Политическа партия не оповестиха, както предишния път: " ГЕРБ да си вършат държавно управление... " Дано да е тъй като осъзнават, че това надали ще се случи, само че и в случай че теоретично се сглоби някакво болшинство без тях, то ще нанесе огромни беди на България. Снощи Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов резервираха безмълвие. Дано осъзнават, че единствената смислена позиция на Политическа партия и Демократична България през днешния ден е да седнат с Борисов и да му кажат: " Слушай бай Х.й, желаеме това, това, това.... “ и кабинет до приемането на България в Шенген, в еврозоната и до края на войната в Украйна!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР