Николай Слатински, В Украйна се случва това, от което неистово

...
Николай Слатински, В Украйна се случва това, от което неистово
Коментари Харесай

На украинския фронт има нещо ново и то не е никак добро

Николай Слатински,

В Украйна се случва това, от което неистово се притеснявах и за което пишех непрекъснато с голяма паника през цялото време на войната.
Да, украинците се бият извънредно самопожертвователно, изумително професионално, необикновено стимулирано и неописуемо безстрашно. Само украинците са способни да счупят зъбите на бруталния проект на за блицклиг на рашистите. Но силите са асиметрични, те бяха 7:1 в интерес на Русия като количество на оръжията и военната техниката и персоналния състав на въоръжените сили, и 4:1 отново в нейна изгода като качество на оръжията и военната техника.
Русия е цялостна с всевъзможни въоръжения – да, доста от тях са примитивни, само че все пак са доста, прекомерно.
Русия е една милитаризирана страна. Държава, която в действителност от началото на втория от всичките безкрайни мандати на кремълския сатрап, се въоръжава до зъби, с цел да води нападателни войни.

Може стопанската система на Русия да е куца и безусловно ресурсно насочена, може нейният Брутният вътрешен продукт да е карикатурно дребен, колкото на Бенелюкс, може напълно промишлеността ѝ (и освен тя) да е оборудвана със западни технологии, може страната да се ръководи апокалиптично корумпирано и ненаситно клептократски. Но Русия е препълнена с безчет средства за ликвидиране. Когато бомба унищожи учебно заведение или родилен дом, тя убива децата и бебетата там с канибалска жестокост и няма никакво значение дали е била интелигентна бомба или е била натъпкана с транзистори от 70-те години.

Пак споделям – Русия е милитаризирана страна, страна боен бандит, а към този момент и боен нарушител. Нейната промишленост може да бълва всевъзможни пушкала, военни платформи, стрелково оръжие, боеприпаси. Помни се по какъв начин Адолф Първи Хитлер е бил покъртен от колосалните и непрекъснато изпращани на бойното поле руски въоръжения – самолети, танкове, артилерия, автомати... Сега големият рашистки военно-промишлен комплекс е в ръцете на Адолф Втори Путин.
Паралелно с това Русия, както и Съветският съюз, чието поосакатено, само че изцяло живо, въпреки и не напълно витално копие тя е, е неимоверно богата с така наречен пушечно месо. Фактически запасите ѝ в това отношение са неизчерпаеми. В Русия има всевъзможни племена, етноси, народности, националности – с разнообразни отенъци на кожата, с друга режисура на очите, с разнообразни религиозни – паганистки, шаманистки, тотемистки, ортодоксално православни, староборядно православни, мюсюлмански, будистки и какви ли не - вери и опиуми за народа, с разнообразни, само че невисоки образования, с разнообразни, само че ниски витални стандарти. И те могат да бъдат и са хвърляни хвърляни на бойното поле, в пастта и пещта на войната без да се цени техния живот.

И в Съюз на съветските социалистически републики, и в Русия постоянно се е воювало и се води война без да има значение какъв брой техни бойци ще бъдат избити. Воюва се не с умеене, а с число. Този изобилен контейнер от пушечно месо е смайвал и смазвал ордите на Адолф Първи Хитлер. Той е през днешния ден в ръцете на Адолф Втори Путин.
И като въоръжение, и като персонален състав (т.е. като брой бойци, които се борят на бойното поле) Украйна не може да се мери с Русия. На Украйна е наложена мощно асиметрична война.

Да не забравяме, че пушечното месо на Русия не може да пресече рамките на страната, до момента в който по една или друга причина, дружно с така и така лимитираните спрямо Русия, човешки запаси на Украйна, към една осма от тези украинци, които могат да водят война (поне умеят да стрелят), са емигрирали от страната. В Полша, в Унгария, а и освен там, има зародили мафии, които против избрани, възходящи суми, могат да „ оказват помощ “ да бъде незаконно пресечена границата от украински мъже, плахо отказали се да водят война за Отечеството си.

Да прибавим и една осма от боеспособните украинци, които са блокирани от рашистите на окупираните територии и не могат по никакъв метод да се бият за Украйна.
Една осма плюс една осма е една четвърт. С други думи, да го кажа отново – и при по-ограничените запаси откъм персонален състав на Украйна, тя е лишена от цяла една четвърт от евентуалните си бойци. Докато Русия няма проблем да праща на заколение в Украйна нови и нови маси пушечно месо.
Ясно е, че Западът няма да се намеси със свои бойци във войната. Някои оптимистични мнения по-рано преувеличаваха количеството на така наречен интербригадисти, отиващи да се бият за Украйна. За Русия няма проблем

да прати три пъти повече в сравнение с са всички тези интербригадисти

единствено от пушечното месо на дагестанците, чувашите, мордовците, якутите, татарите, чеченците и тем сходните, дружно с руснаците, към живота на които тя се отнася също толкоз безразлично, както към живота на неруснаците. Руснаците и неруснаците в Русия са тор, върху която би трябвало да цъфти и връзва великоруският имперски национализъм и геополитическата грандомания на Адолф Втори Путин.
Така че като персонален състав на сражаващите се на бойното поле, Украйна, за жалост, има това, което има и нито войник повече. И въпреки че прави с наличното чудеса, опциите ѝ и нататък да прави чудеса са лимитирани и топящи се.

Западът може да помогне (и го прави) единствено с въоръжение и техника. Както и посредством глобите.
Но темповете, с които Западът доставя на Украйна въоръжение и техника са напряко оскъдни спрямо големите потребности на Украйна.
За България просто нямам думи, това, което тя (не)прави в това отношение е позор и срам за всички нас!
Силно и незаслужено е от днешна позиция да се каже, че Западът прави изменничество по отношение на Украйна. Но това е от днешна позиция. Какво ще каже по този мотив Историята след време – не се знае. Може би тя и да употребява думата „ изменничество “...
А глобите?

Вие съществени ли наричате това ефикасни наказания?

Всеки Божи ден Западът заплаща на Русия по 1 милиард евро! Всеки Божи ден! 1 милиард евро всеки ден!
Всъщност, тъй като войната излиза на Русия също по 1 милиард евро дневно и тъй като е без значение защо тъкмо се употребяват тези западни 1 милиард евро и с какви пари съответно Русия поддържа войната си против Украйна, бихме могли да кажем, че:
- Основно Западът финансира войната на Русия против Украйна!
Русия може да си провежда страната по време на война както Адолф Втори Путин пожелае. Може да орязва виталния стандарт на жителите или да покачва отчасти заплатите и пенсиите, с цел да обезврежда каквито и да било обществени недоволства, тъй като в действителност финтансирането на войната ѝ против Украйна е обезпечено. За това се грижи Западът.

Ето за какво на украинският фронт има нещо ново.
Русия последователно, като боа, като питон гълтам Украйна.
Русия не бърза, времето към този момент като че ли работи за нея.
Ря има задоволително военно желязо и задоволително човешко пушечно месо, с цел да води война по този безусловно свиреп и военнопрестъпен метод още дълго. Докато силите на Украйна понижават.
Адолф Втори Путин може още дълго с репресивните си структури и гьобелсовата агитация да принуждава руснаците да мълчат и да понасят несгодите. Руснаците така и така са известни като покòрен и покорèн народ, като народ, на който е най-лесно да затвориш устата.
На големи територии на Русия хората са привикнали на беден живот и на минимизиране на потребностите – преди поради утехата Само война да няма!, а в този момент поради илюзията Само войната да спечелим!

В същото време украинците бяха си построили модерна, разрастваща се с бързи темпове страна, бяха почнали да живеят ненапълно по европейски и доста по-трудно могат да се върнат към скотските и непоносими условия на напълно заличавания от войната обичай. Тяхната отмалялост от изтезанията и мизериите на войната към този момент стартира да си споделя думата. Заедно с разграничените фамилии, дружно с пръсналите се из Украйна и Европа техни близки, дружно с умиращите на бойнато поле всеки ден по 100 бойци и дружно с умиращите от бомбардировките, от съветското принуждение по 200 цивилни жители...

Всеки ден, отново да употребявам този израз – всеки Божи ден – умират по 300 украинци. А тези умиращи украинци единствено преди 3 месеца живееха същия живот, който живеем и ние през днешния ден, вълнувайки се за цени, за политика, за футбол, за почивки край морето...

Самият метод, по който водят война рашистите изтощава Украйна

Рашистите избиват необмислено цивилно население, изнасилват момиченца и девойки, майки и баби, разграбват всичко, до което се докопат – зърно и метал, медикаменти и санитарни материали, ширпотреба и посуда, състезателен инвентар на детските клубове и такъми на школите за балет и спортни танци. Онова, кооето не могат да заграбят, те унищожават. Това с изключение на материалните вреди води и до психически контузии, още по-невъзстановими от материалните вреди.

Трябва да се признае, че както през 1942-1943 година, когато след безумно некадърното военно управление, довело до ужасната злополука през 1941 години с милиони жертви и пленени, руските военачалници започнаха (макар и на такава кошмарна цена) да се учат да водят война,
по този начин и в този момент, след първия месец на въпиюща несръчност на военното командване, последователно съветските военачалници стартират да се учат да водят война. Безобразната непросветеност, потресаващите нелепости, които се правеха при започване на войната малко по малко се преодоляват, стартират да се извличат поучения от безобразния непрофесионализъм и от простотията на някои генерали (често плащана с живота на тези генерали).
Появяват се командири, които „ напипват “ правилните решения, които се пробват да организират грамотни офанзиви,

от време на време „ надхитрят “ своите украински съперници и печелят

въпреки и дребни, само че значими за самочувствието тактически победи. Вярно е, това е най-много не поради някакъв необикновен боен талант, а поради превъзходството в жива мощ и техника, само че в действителност въздействието върху самочувствието на рашистите то е значително.
Така че в случай че Западът не удесетори темповете на доставяне на Украйна с въоръжение и техника, тактическите победи на рашистите и последователното усвояване от тях на Украйна – хапка по хапка, пай по пай, прешлен след прешлен, град след град, могат да преминат в стратегически триумфи, които да слагат Украйна на колене и в безпределно тежка позиция при възможни мирни договаряния, когато изискванията ще бъдат диктувани към този момент не от украинците, а от рашистите.
Накрая, ще дам линк към собствен текст, където преди време съм се опитал да сумирам най-важното, което Западът би трябвало да направи, с цел да избави Украйна от тежки загуби, които да слагат под подозрение даже самото нейното битие като страна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР