Николай Шушков – бившият областен управител и бивш зам.-министър на

...
Николай Шушков – бившият областен управител и бивш зам.-министър на
Коментари Харесай

Ще се хванете за главите! Човек на Радев влиза в битката за Благоевград, кандидатира се за кмет

Николай Шушков – някогашният регионален шеф и някогашен зам.-министър на районното развиване от служебния кабинет на Гълъб Донев публично разгласи, че влиза в конкуренцията за локалните избори. Той се кандидатира аз кмет на Благоевград, повдигнат като самостоятелен от Инициативен комитет,, отпред с Лазар Причкапов.
„ Инициативният комитет може да прерасне и в изборна коалиция, в случай че бъдем припознати от политически партии и патриотични придвижвания “, разгласи Шушков. От своя страна водача на Инциативния комитет му съобщи „ Кольо, посвещавай се на хората. Работи за Благоевград и неговите отрудени хора “ и приключи на съветски „ Победа будет за нами! Напред и нагоре “.
От месеци се говореше, че Румен Радев и тесният кръг към него са станали извънредно дейни за локалните избори. Преди да бъде назначен за зам.-министър в министерството на Иван Шишков, Николай Шушков беше регионален шеф, назначен от служебните държавни управления на Румен Радев. Както Tribune писа през юни, Шушков има забавна биография, като клеветник на Държавна сигурност и един от шефовете на митниците спечелил си прякора „ Шушумигата “, за който се говореше, че е участник в незаконна скица с митниците.
Шушумигата е една от емблематичните фигури с прякори в митниците, като е бил шеф на митницата „ Югозападна “ по времето на Тройната коалиция, където е бил шеф на брачна половинка на Корнелия Нинова. Шушков бе и основен воин в разкрит отчет на Агенция „ Митници “ за 2005-2006 година
Инспекторатът хваща забавна наклонност през 2005-2006 година От декември до февруари от Кулата потича същински „ кортеж “ от тирове с китайски екобрикети (които са с ниска оповестена цена и се таксуват със алегорично мито), пътуващи през Гърция за България. Масираният импорт се оформя основно в митницата на Илиянци, като прави усещане, че по документи главният товар – твърдото гориво, е гарниран с малко облекла и обувки.
Сверка с данните на гръцките управляващи разкрива, че същите камиони са били натоварени на пристанището в Солун единствено с облекла и обувки, на пункта в Промахон също са минали без никакви брикети.
Докладът разказва и друга любопитна преживелица с импорт на сланина от Съединени американски щати. На 31 декември 2004 година 16 тира – хладилни контейнери, возещи 400 тона свинско сало на пловдивската компания „ Унитемп “, идват на Кулата и напират да стъпят в България безусловно в последните часове на годината. Бързането не е инцидентно – от 1 януари 2005 г ставката за внос на сланина се трансформира. По документи сланината би трябвало да бъде тествана от ветеринарния надзор в Пловдив и там да бъде завършен и вносът. Но компанията бърза доста и написа писмо до шефа на митница Кулата и до шефа на митниците вносът да се оформи още на границата. Но писмото с молбата е заведено в първите дни на януари 2005 година, а документите сочат, че стоката въпреки всичко е била обработена на 31 декември – значи без да е получено съответно позволение. Така обмитяването е осъществено в остарялата година – при 0% мито, и е импортиран единствено дължимият Данък добавена стойност. От 1 януари митото за същата стока става 40%.
Докладът приключва с констатацията за проведен контрабанден импорт на китайски артикули с присъединяване на митнически чиновници от митнически пункт Кулата “, написа в отчета, само че това не води до никакви последствия за забърканите чиновници.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР