Николай Курбанов е сред онези футболисти на пловдивския Локомотив, които

...
Николай Курбанов е сред онези футболисти на пловдивския Локомотив, които
Коментари Харесай

Николай Курбанов: Наслаждавам се на футбола, който играе моето Локо

Николай Курбанов е измежду тези футболисти на пловдивския Локомотив, които се помнят. Той се справяше еднообразно добре като нападател, а след това и като бранител, а на 1 юни 1983 години увековечи вечно името си в клуба. Тогава Курбанов играе от самото начало при успеха във финала за Купата над Чирпан с 3:1, която носи първия трофей в историята на родното му Локо.

В изявление за Николай Курбанов разяснява епичната победа на „ черно-белите “ над ЦСКА, разкрива какво чака от Локото отсега нататък и кои тимове ще влязат в топ 6 на елита.

Г-н Курбанов, огромен мач на Вашето Локо на “Армията “, огромна победа. Какво е чувството да си локомотивец в този миг?

Чувствам голяма горделивост и задоволство, че съм от Локомотив (Пловдив), че съм играл за този тим и в този момент се любувам на футбола на следващото мощно и сполучливо потомство на моето Локо. Но най-важното е, че тази победа ще се помни. Тя е най-убедителна за нашия клуб на този стадион, а Георги Минчев въобще е вторият футболист с хеттрик на „ Армията “.

С какво Локо пречупи ЦСКА?

С безупречната тактичност и умни дейности в отбранителен проект. Нашите съумяха в точния момент да затварят подстъпите към вратата и не дадоха в нито един миг пространства за бързината на Кайседо и Йомов. Защото Кайседо да вземем за пример, изтървеш ли го, голът е сигурен. Техниката не е неговата мощ, даже при поемането и обработването на топката малко ми се вижда „ дърводелец “, само че е ужасно бърз и играе добре с глава. Второто хубаво нещо, което направихме е, че отбелязахме голове. Не един, не два, а цели три. Защото, в случай че не вкараш гол на „ Армията “, е ясно, че в никакъв случай не може да спечелиш.

Какво си помислихте, когато ЦСКА пропусна да открие резултата?

Благодарих на Господ, че имахме шанс, тъй като в случай че холандецът бе вкарал за 1:0, ставаше комплицирано за нас. Локо щеше да се открие, с цел да търси равнене и тогава в разредените пространства щеше да е по-лесно за техните бързи играчи.

Ще успее ли Локото да повтори триумфа на „ Армията “ и при започване на март в 1/4-финалния дуел за Купата?

Рано е да кажем какво ще се случи след 4 месеца и в какво положение ще са двата отбора. Този мач за Купата няма да има нищо общо с отминалия, минимум, тъй като турнирните срещи са напълно разнообразни от турнирните. Може да се допусне, че тази наша победа в този момент ще се окаже минус за турнирния конфликт, защото ЦСКА ще вземе всички ограничения, с цел да не допусне втора загуба подред от Локо. Още повече, че за разлика от шампионата, грешките в шампионата не могат да се поправят.

Прав ли е Стойчо Младенов да оправдава загубата с умората на играчите на ЦСКА?

Можеше да измисли нещо друго като причина или кавалерски да признае провалянето. Ако Стойчо приказва за отмалялост, откакто върти 14-15 играчи, какво да каже Александър Тунчев, който има единствено младоци за запаси.

Тези три гола могат ли да са трамплин към една сполучлива кариера за Георги Минчев в Локо?

Силно се надявам да е по този начин. Той има реализаторски качества и нека бележи по-редовно. Надявам се да го прави и в националния тим.

Триото Умарбаев-Илиев-Минчев припомня ли Ви за Бонев, Садъков и Ераносян?

Всеки е огромен за времето си. Знаете какво значат Зума, Едо и Аян, Бог да го елементарни, за Локо. Сега можем единствено да сме щастливи, че в атакуващ проект разполагаме със стойностни реализатори като Митко, Парвиз и Георги.

Какво си помислихте след сложното начало за Локо?

Аз особено резервирах успокоение, само че някои други потенциали прибързаха с рецензиите и анализите. Преди да бъдат крайни, трябваше да отчетат обстоятелството, че във всеки тим има спадове. Дори и в най-големите. Така че бе обикновено това да се случи и с Локо след двете Купи и второто място. Сами виждате, че нещата стартират да си идват на мястото и по тази причина заслугата е на всички - играчи, треньори и ръководители.

Какво очаквате от Локо отсега нататък?

Да играе по този начин мощно и сполучливо, както на „ Армията “ и да поддържа непрекъснато високо игрово равнище.

Като класиране къде виждате отбора?

Със сигурност ще влезем в първата шестица, само че с този тим би трябвало да гоним и колкото се може по-високо класиране.

Ако намеквате за топ 4 и място в Европа, натам се е запътил и другият пловдивски отбор?

Аз Ботев не ги виждам по какъв начин ще влязат в четворката, откакто не побеждават на открито. Онзи ден чаках да завоюват против Локомотив в София, само че те би трябвало да са удовлетворени, че не изгубиха.

Кои ще останалите в топ 6?

Освен нашия отбор, също Лудогорец, ЦСКА, Черно море, Ботев (Пловдив) и единият всред Берое и Славия.

Защо отписвате Левски?

С този отбор ще имат проблеми. Трябват им най-малко 6 мощни попълнения през зимата, само че не зная дали могат да си ги разрешат.

Лудогорец стартира да се откъсва пред ЦСКА. Имат ли сили „ алените “ да го смъкват от върха?

Не имам вяра. Поне още две-три години Лудогорец ще е първенец. Освен всичко друго те разполагат и по-равностойна скамейка и по-голяма дълбочина на състава от армейците.

В неделя Вашият Локо гостува в Разград. Възможно ли е да хвърли втора бомба в границите на една седмица?

Доста по-трудно ще бъде, защото Лудогорец е на по-добро равнище от ЦСКА, а и ще е още по-амбициран, откакто знае, че противникът му единствено преди дни е победил като посетител главния му конкурент за купата. Но съм уверен, че Локомотив ще даде сериозен отпор на първенеца и нека имаме и късмет.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР