Николай Денков ще вземе папката с мандата от президента и

...
Николай Денков ще вземе папката с мандата от президента и
Коментари Харесай

Целият отбор на ПП се явява при Радев, Кирил Петков обяви, че ще върнат празен мандата

Николай Денков ще вземе досието с мандата от президента и ще я върне празна. Това разгласи Кирил Петков преди минути. Той съобщи, че „ целият тим “ ще се яви при Румен Радев.

„ Това, което се видя е, че следващият ни опит да си спазим ангажимента беше отритнат от ГЕРБ. Ние се опитахме да разкаем какво е да си си спазваш думата и да има възприятие за дълг “, сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната “.

Петков съобщи, че Политическа партия желали едни неща, а ГЕРБ – други. Накрая получили следващата дивотия от 7 страници за ръководство

„ Те демонстрираха, че не могат да си съблюдават обещанията “, разясни Петков. „ Ние казахме добре, като няма единодушие да се върнем в истинската спогодба, тъй като знаем, че ще се отзовем в същата обстановка и няма смисъл от нови избори, за които ще се похарчат доста пари. “

Според него Борисов доста ловко употребява езика на силата. А след това разясни, че приказва за политическа мощ, не физическа.

„ Например те желаеха комисия за нотариуса, като се разбра, че ще се върви на избори, я блокираха. ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да се явят дружно на изборите, в случай че са почтени. Имат такава отлична съгласуваност дружно “, сподели Петков. „ Над 100 пъти съм ходил при Борисов. Само един път не е канил Пеевски вътре. Те си взимаха решенията дружно. Ние с „ Демократична България “ дружно. Те са едно цяло. “

Петков бе безапелационен –  изборите наложително би трябвало да са 2 в 1.

Според Атанас Атанасов би било знамение, в случай че през днешния ден ГЕРБ си трансформират мнението

„ Ще отидем при президента Радев с Николай Денков, само че ще върнем празна директория, тъй като нямаме поддръжка за сформиране на държавно управление “, съобщи водачът на ДСБ. „ Би било знамение да има някаква смяна, ГЕРБ изрично отхвърлиха да съставим държавно управление. Всички видяха, че ние се борихме до последно да съставим държавно управление, тъй като видяхме, че близо 2/3 от жителите не желаят служебно държавно управление.„

Атанасов е безапелационен – отговорността, че отиваме на предварителни избори е изрично на ГЕРБ.

„ Господин Борисов не присъстваше на договарянията. Колегите от ГЕРБ главно ги интересуваше персоналния състав на държавното управление, а ние от самото начало настоявахме да съсредоточим вниманието си върху съглашението “, изясни той.

По думите му вниманието на обединението е било концентрирано в търсенето на единодушие за общо ръководство и съгласно него „ там са аварирали “.

„ Много мълчах, тъй като желаех да има взаимно ръководство. Настоявах да има промяна в службите и знаете ли какво получих – разработка на военното разузнаване против мен “, съобщи той.

А ето кои са вероятните дати за избори:

Най-ранната допустима дата е 2 юни, седмица преди евровота. За да стане това обаче до края на тази седмица безусловно всеки ден би трябвало да се случва нещо от процедурата. Това значи за седем дни да се постави завършек на процедурата с мандатите. Да се избере длъжностен министър председател по новите правила и да се назначи държавно управление.

Ако всичко това се случи до 8 април, то изборите може да са 2 в 1 дружно с евровота.

Всяко закъснение мести допустима дата за вота на 16 юни. Това е прекомерно малко време след евровота за подготовка на изборната администрация – 23 и 30 юни.

Според някои анализатори, изключителните парламентарните избори може да са юли или даже септември.

Източник: БНТ/bTV

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР