Николай Ангелов с пети мандат в Балчик - БСП първа

...
Николай Ангелов с пети мандат в Балчик - БСП първа
Коментари Харесай

Пробивът на БСП

Николай Ангелов с пети мандат в Балчик - Българска социалистическа партия първа мощ в Общински съвет
Николай Ангелов, повдигнат от Инициативен комитет и подсилен от Българска социалистическа партия завоюва безапелационно пети мандат като кмет на Балчик. Той получи 68,29% поддръжка против 29,16% на опонентаси от ПП-ДБ.
Българска социалистическа партия е първа политическа мощ в Общинския съвет на Балчик, постигнала 22,29% партиен избор или 5 мандата.
Българска социалистическа партия завоюва сериозна част от дребните обитаеми места в общината, като претендентите й регистрираха  величествен резултат. Георги Генов в Царичино завоюва рекордните 93,88% още на първи тур, Денчо Попов - 81,90% в с. Дропла, Мирослава Петрова завоюва в Дъбрава с 52,2%, Стоил Николов в Оброчище - 50,16%.
Стойко Стефанов печели в Белово, локална коалиция, с присъединяване на Българска социалистическа партия - водеща мощ
Стойко Стефанов, повдигнат от Местна коалиция   " Алтернатива на жителите, Българска социалистическа партия " завоюва изборите в Белово. Той получи поддръжката на 49.44% от имащите право на глас в пазарджишката община.
Местната коалиция зае и водещо място в Общинския съвет на Белово, спечелвайки 4 мандата.
МК " Алтернатива на гражжданите, Българска социалистическа партия " завоюва изборите в с. Аканджиево, където Васил Шуманов   безапелационно получи поддръжката на 78,10% от   гласувалите. В Голямо Белово претендентът на локалната коалиция Ели Илчева завоюва на втори тур с 52,88% поддръжка.
Радко Петрунов бе избран отново за кмет на Трекляно от Българска социалистическа партия
Радко Петрунов от коалиция " Българска социалистическа партия за България " бе избран отново за кмет на община Трекляно, област Кюстендил. За него са дали своят вот 419 гласоподаватели, което е 65,57% от имащите право на глас. За Петрунов това ще е четвърти следващ мандат.
Петрунов съобщи, че ще работя в името на жителите на община Трекляно и за възстановяване на техния живот.  
Най-голям брой общински съветници в бъдещия Общински съвет в Трекляно ще има също " Българска социалистическа партия за България ", която получава малко над 60% от гласовете или 7 мандата.
Николай Баков сяда в кметския стол на Перущица, побеждавайки ГЕРБ
С резултат 59.98% Николай Баков от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " (БСП за България, Левицата, Политическа партия БВ, " Алтернативата на жителите " ) печели втория тур на кметските избори в община Перущица. Баков завоюва безапелационно против досегашната кметица Мария Витанова-Вълканова от ГЕРБ.
Необходимо е решение на най-важния проблем за Перущица - безводието, съобщи пред Българска телеграфна агенция новоизбрания кмет. Първата стъпка, по думите му, е да се изследва повода за неналичието на вода, както и създаване на нова водопроводна мрежа. Важни акценти в програмата му са възстановяване на общинската инфраструктура, опазването на здравето, туризма и други
Нов кмет от Българска социалистическа партия ще има и в Хисаря - Ива Вълчева. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР