Николас Джари продължава да трупа позитиви и след титлата си

...
Николас Джари продължава да трупа позитиви и след титлата си
Коментари Харесай

След триумфа над Григор: Шампионът от Женева стартира на РГ с победа без допуснат пробив

Николас Джари продължава да натрупа позитиви и след купата си в Женева през предходната седмица, по пътя към която надделя Александър Зверев, Каспър Рууд, както и Григор Димитров във финала, то през днешния ден чилиецът нямаше усложнения да открие победоносно акцията си на Ролан Гарос. Шампионът в швейцарския град изигра конфликта си на старта в Париж съвсем по идеален метод, откакто не позволи нито един път да бъде продънен, с цел да се оправи в поредни сетове с клей експерта Уго Делиен - 6:4 6:4 6:2. По този метод международният номер 35, който към този момент се намира в серия от шест следващи победи, се класира за втория стадий във френската столица, където му следва да срещне 16-ия подложен Томи Пол.

Началото на дуела беше повече от чудесно за Джари, който зае нападателна позиция на ретур и се възползва от неувереното подаване на боливиеца, с цел да го притисне, като обърна сервиса му от резултат 40:15 и след серия от форхенди осъществя дебютния пробив за мача. Впоследствие международният номер 160 стабилизира началния си удар и на собствен ред беше напът да показва, че е измежду рисковите състезатели на червени кортове в Тура и посредством страхотната си отбрана доближи до брейкбол в осмия гейм, но чилиецът не трепна и разчитайки на вездесъщия си сервис оцеля, с което записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част към този момент очевидно двамата южноамерикански състезатели бяха влезнали в темп, като се бореха за всяка точка и въпреки всеки от тях да пропусна шансове за пробив в първото подаване на своя сътрудник, то първенецът в Женева остана целенасочен в преследването на брейка и скоропостижно отмъкна началния удар на противника си. Оттам насетне Делиен образно нямаше отговор против комбинациите на по-високоранкирания тенисист, които се основаваха на сервиса му и неговия форхенд, като Джари нито за секунда не трепна и усили преднината си в общия резултат на срещата.

С настъпването на третия сет подаващите откриха прочут надзор над протичащото се, като боливиецът пръв наруши това статукво и още веднъж се потруди задоволително, с цел да си обезпечи брейкбол, но както към този момент нееднократно видяхме, то международният номер 35 нямаше никакви съмнения да го отрази и незабавно употребява добития подтик, осъществявайки основен пробив. Делиен не се помири по този начин елементарно със ориста си и опита да хвърли всички сили в търсенето на рибрейк, само че чилиецът просто беше решен, че през днешния ден няма да загуби нито един път на собствен сервис и избави нови три брейкбола, преди да причисли към актива си подаването на съперника и със серия от пет следващи гейма подпечата триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР