Никола от Съединение остана завинаги на 15 години след жесток

...
Никола от Съединение остана завинаги на 15 години след жесток
Коментари Харесай

Никола остана завинаги на 15 след катастрофа край Пловдив, родителите му недоволни от присъдата

Никола от Съединение остана вечно на 15 години след нечовечен случай край Пловдивското село Царацово, предава

Ужасната злополука стана преди повече от две години- на 12 ноември 2021. Във съдбовния ден Георги Генчев и четиримата му другари, измежду които  умрелия младеж и потърпевшият Илия К.  тръгнали от Съединение към Пловдив, с цел да вечерят. На връщане, по пътя към Съединение, Генчев, който имал брошура от 18 дни, решил да подхваща маневри на зигзаг, в резултат на което изгубил надзор над автомобила и се блъснал в трактор, паркиран вляво от пътното платно. Автомобилът полетял във въздуха, завъртял се, като преди този момент се блъснал и в сграда- лаборатория край пловдивското село Царацово. После се приземил в двора на парцела по таван. Никола е изпаднал от автомобила и се е блъснал в бетонна стена. В резултат на това е получил голям брой увреждания, а черепно мозъчната контузия е довела до гибелта му.

Както съобщихме, на 4-ти септември виновният за злополуката Генчев, който към този момент е на 20 години, получи своята присъда от Окръжен съд Пловдив. На делото той призна виновността си и по този метод законът му даде право да употребява с 1/3 по-ниска присъда от наложената. Предвид това, че за сходен жанр закононарушение законът планува наказване от 3 до 15 години отнемане от независимост, държавното обвиняване изиска за обвинения присъда от 3 години затвор. Адвокатът на пострадалите  Пламен Бонев също пожела ефикасна присъда, съдът обаче наложи на младежа скромното наказване  от  2 години и 4 месеца условно с 4 години изпитателен период.

Родителите на умрялото момче не са съгласни с условната присъда на отговорния юноша и желаят съда да наложи друго наказване, което 20-годишния да изтърпи зад решетките. Така бащата на 15-годишния Никола стачкува пред Апелативен съд -Пловдив  против наказването, тъй като по думите му - присъдата е срамна. " Какво значи това решение на съдията? Ние като естествени хора стоим и чакаме този провинен да получи това, което заслужава и какво получаваме отсреща? Изключително разгневен съм, с жена ми сме като пандизчии, разболяхме се, побеляхме, за нас живота свърши ", сподели пред TrafficNews бащата.

По думите на Гено Мрънков, нещата по случая са повече от ясни. " Без никой да има на пътя, това момче с 18-дни стаж е подхванало безумни маневри, които са довели до тежката злополука.  Заради това моето момче почина. След всичко, на 4 септември Пловдивският областен съд го наказа  условно. Този човек сподели пред съда, че съжалява, само че той не съжалява въобще, защото  на  десетия ден беше видян в известна пловдивска дискотека, да не приказваме, че парадираше с това в обществените мрежи ", добави още Мрънков.

15-годишният Никола е единственият умрял от петимата, които са били в автомобила. Бащата описа, че Генчев  не е бил непосредствен другар на Никола, а злощастното пътуване  е проведено от различен съученик на починалото дете. По думите на почернения татко, във съдбовния ден всички се качват в автомобила, с цел да ядат сандвичи в Пловдив, а на връщане обвиненият хваща остарелия път към Съединение и стартира безразсъдни маневри.

" Каза на делото, че е поднесъл съболезнования, не мен обаче никой нищо не ми е поднасял. Накрая излиза, че съдът  взима поради чистото правосъдно минало, че бил футболист, имал тежко онкологично заболяване, ами за какво е управлявал по този метод автомобила? " Попита бащата на починалото дете.

Гено Мрънков е засегнат от претекстовете на съда, тъй като във съдбовния ден на пътя не е имало други участници в придвижването, както и лед. Бащата счита, че войната по пътищата не може да бъде спряна по този метод, откакто от гибелта на Никола са починали още куп младежи, а виновниците са на независимост.

" Човек, който не е пил и е с чисто правосъдно минало може да убива по пътищата ли? Това за мен е чиста безотговорност. Неговият юрист ще приказва, че бил от доста положително семейство, в случай че е от толкова  положително семейство, когато е имал 18 дни стаж зад кормилото, за какво родителите му не са знаели къде е с автомобила? Да, същото могат и да ме попитат и за моя наследник, тъй като той е на 15 години. Но тогава детето каза, че отива у тези въпросните другари да гледа тв приемник. След това е сбъркал, да, обаче по този начин неразумно ли би трябвало да се кара? "

Гено е безапелационен, че съдът не е помислил за родителите и за погубеното 15-годишно дете. Не е удовлетворен и от позицията на апелативния прокурора.  Мрънков съобщи, че  държавното обвиняване е поискало да се  удостовери присъдата, наложена от Окръжен съд, тъй като обвинения Генчев бил обществено зает, с чисто правосъдно минало и бил посещавал психиатър.

" Те го изкараха " света вода ненапита ". Аз желая една ефикасна присъда. Всеки си мисли в нашата страна, че някои неща няма да му се случат, то по тази причина сме в това положение. Не сме живи с майка му, единствено съществуваме. Окръжната съдийка сподели, че лицето щяло да се поправи, тъй като било младо и перспективно, а моето дете не беше ли младо?  " приключи бащата на 5-годишния Никола.

В умозаключение мъжът показа, че синът му Никола е  бил съвършено дете, цялостен първенец и момче за образец. Бащата към момента чака решението на Апелативен съд и се надява за заслужено наказване, което виновният от злополуката да изтърпи, а в случай че това не се случи, Мрънков съобщи, че ще се бори до край. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР