Никола Груевски отива в затвора. Присъдата е потвърдена от Апелативния

...
Никола Груевски отива в затвора. Присъдата е потвърдена от Апелативния
Коментари Харесай

Никола Груевски влиза в затвора за две години

Никола Груевски отива в пандиза. Присъдата е доказана от Апелативния съд и е дефинитивна. Груевски е наказан на 2 години затвор.
Никола Груевски ръководи еднолично Македония в продължение на 10 години от 2006 до 2016 година Неговото ръководство беше белязано от всеобщо подслушване и гонене на политическите съперници, изолираност на Македония от интернационалната общественост и съседите, цензура върху медиите и антиквизация, а също по този начин корупцията. Емблема на тази корупция беше закупуването на супер скъпа лимузина Мерцедес за към 600 хиляди $, което възмути македонското общество.
Груевски беше изправен пред съда по по този начин нареченото дело „ Танк “. Той е оказал въздействие върху своите подчинени за закупуването на супер скъпата лимузина Мерцедес. Лекият автомобил беше упоменат в една от „ бомбите “, т.е. записаните телефонни диалози, с които сегашният министър председател Зоран Заев срещна преди две години македонската общност с безобразията, вършени по време на ръководството на Никола Груевски.
В един от диалозите с тогавашния министър Гордана Янкуловска Груевски споделя: “Искам да бъде финален модел - Full Mercedes “. „ На задните седалки желая да има екрани за дребните, абе, да бъде Full. И започвай с процедурата за покупката на колата. Да " разиграем ", че става въпрос за кола на Министерство на вътрешните работи. До изборите колата да се води на МВР”, споделя Груевски, на което Янкуловска дава отговор: “Да, да, по този начин ще бъде. Колата ще се води на Министерство на вътрешните работи.
“Ей, нямаш визия каква фикция е колата - има и масаж на задните седалки. Няма по-хубава кола в Македония от тази ", разяснява Янкуловска пък в диалог с тогавашния началник на спецслужбите Сашо Миялков. " Супер, №1, съвършен, акцентира Гордана Янкуловска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР