Никола Абаджиев е най-новото име в рубриката Запомнете това име

...
Никола Абаджиев е най-новото име в рубриката Запомнете това име
Коментари Харесай

“Запомнете това име”: Никола Абаджиев

Никола Абаджиев е най-новото име в рубриката " Запомнете това име " с създател Рая Иванова. В нея Sportal.bg показва на читателите си надарени български спортисти на възраст сред 14 и 19 години. Абаджиев е на 19 години и е народен играч по кайтсърф. В началото на тази година младокът стана вторият българин след акропланериста Веселин Овчаров, който се причислява към екипа с спортисти на Red Bull. През февруари Никола реализира още един огромен триумф в кариерата си - приключи пети на Световното състезание по кайтсърф в Кабо Верде във фрийстайл сесията. Успехите пред него предстоят занапред, а повече детайлности за водния спорт с висока доза адреналин ще научите от изявлението с Никола Абаджиев.
 КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА
Роден в семейство на сърфисти, Никола се качва на дъската още в ранна детска възраст: “Не помня доста. Трябва да е било преди към 10-11 години. Започнах със сърфа около моето семейство - татко ми кара сърф, майка ми е карала сърф, всичките ни другари от компанията карат сърф. Това е един метод на живот, към който и аз съм се завъртял. А в този момент значи всичко за мен.
 @@@

Не схващам сърфа като специалност, а като метод на живот. Надявам се да продължа за в бъдеще да се състезавам в кайтсърфа на едно положително равнище. Но в действителност не знам дали ще мога да се устоявам от кайтсърфа. Сигурно ще би трябвало да се занимавам и с нещо друго, само че се надявам да бъда покрай морето и да карам.”
 @@@

ДОБРЕ ДОШЪЛ В ОТБОРА НА RED BULL
От началото на годината става част от екипа с спортисти на Red Bull, като влизането в това семейство остава незабравим миг за него: “Цялото това нещо с Red Bull е необикновено и към момента не мога да допускам, че е истина. Когато аплайвах, нямах огромни упования, че ще бъда признат. Подадох си CV-то на един ивент на Red Bull, където се срещнах с Ива. Тя ми предложи да аплайвам. Пратих си CV-то и чаках половин година. Тогава Ива Лефтерова и Веселин Овчаров ме извикаха на една среща на Витоша. Казаха ми, че имат вести от Red Bull. Нямах никакви упования, отидох горе, където Весо си извади парапланера. Заедно скачахме и във въздуха той ми сподели: 'Добре пристигнал в Red Bull’. Това беше неповторимо преживяване. Винаги съм мечтал да хвърча, само че в никакъв случай не си бях представял, че ще хвърча с Весо, който е един неповторим спортист и човек. Това е едно незабравимо преживяване, даже по-велико от това, че съм признат в Red Bull.”

ПЕТИ НА СВЕТОВНО - ОЧАКВАНО ИЛИ ИЗНЕНАДВАЩО?
През февруари 2019 година Никола реализира най-големия триумф в кариерата си досега. Класира се пети на Световното по кайтсърф в Кабо Верде във фрийстайл сесията: “Определено това класиране беше изненада и за мен самия. Преди надпреварата не бях карал много дълго време, тъй като съм в София и отивам на учебно заведение. В началото загрях, покарах със международните карачи - видях какво вършат те. Сега се сготвям за останалата част от надпреварите и нека се показва добре.”

ЦЕЛИ И МЕЧТИ
Никола следва задачите си и ги извършва една по една: “Поне за тази година задачите ми са да съм в Топ 15 в ранглистата на края на годината. Надявам се да се оправя с тази задача. Не е елементарно, само че в случай че се явя на всички надпревари и се оправя физически и душевен, ще съумея.”
 @@@

ИСПАНСКАТА ГИМНАЗИЯ И ОКЕАНОЛОГИЯТА
Младокът е последна година възпитаник в Испанската гимназия в София и заляга крепко над учебниците, защото желае да продължи образованието си в чужбина: “Съчетаването е малко мъчно, тъй като с цел да караш сърф, изключително през зимата, би трябвало да си надалеч от България. Пътуването изисква много време и много сила. Учителите ми са толерантни - пускат ме, схващат ме, оказват помощ ми, за което им благодаря. Сложно е - когато пътувам, изучавам, а когато се връщам ме изпитват малко повече, само че се оправям добре. Надявам се да ме одобряват в университетите, в които аплайвам.
 @@@

Идеите ми са свързани с океанология и други материи, свързани с природата и морето. Засега съм се запътил към Испания, само че ще си подам документите на няколко места и ще забележим къде ще ме одобряват. Всички университети, които съм си харесал, са на брега на морето и има безчет спотове за кайт и за сърф, тъй че считам, че няма да ми е толкоз мъчно. Морето ще ми е близо, ученето ще ми е близо, тъй че се надявам да съумея да ги съчетая.”

Цялото изявление с Никола Абаджиев може да намерите във видеото Снимки: Владимир Иванов/Sportal.bg и персонален списък ФОТОГАЛЕРИЯ на Никола Абаджиев ТУК!!! Всички издания на " Запомнете това име " ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР