Никол е искал да стане жена и прекарал девет месеца

...
Никол е искал да стане жена и прекарал девет месеца
Коментари Харесай

В Русия се появи първото убежище за гейове, лесбийки, бисексуални и транссексуални

Никол е желал да стане жена и прекарал девет месеца затворен от родителите си, до момента в който избяга и отиде в първото отворено в Русия леговище за хомосексуални и транссексуални.

" Когато дойдох тук, не можех да заставам прав, мускулите ми бяха атрофирали. Борех се със себе си, с вътрешното си " аз ", с външния си тип ", споделя Никол, представена от Българска телеграфна агенция.

Никол се показва с това женско име, само че приказва за себе си в мъжки жанр. Той взема женски хормони, а наскоро му е направена интервенция за унищожаване на тестисите.

Той е един от жителите на първото леговище за млади ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални), отворено в Русия, където хомофобията постоянно се показва намерено, изключително след приемането през 2013 година на закон, който санкционира " пропагандирането " на хомосексуалността измежду малолетни и малолетни.

Центърът се намира в обезопасен комплекс в покрайнините на Москва и може да одобри до 14 души. Отворен е през април, с цел да одобри пристигнали от Чечения хомосексуални след разкритията на съветския опозиционен ежедневник " Новая газета " за издевателството над гейовете в тази мощно консервативна съветска кавказка република, които провокираха отвращение в целия свят.

От октомври обаче той приема " всички страдащи ЛГБТ ", които са отхвърлени от фамилиите си или са изгубили работата си или пък са били нападнати, изяснява директорката на ръководещата центъра организация за поддръжка Московски център на ЛГБТ общността Олга Баранова.

Идеята за убежището съществува от дълго време, само че набирането на средства за финансирането му става допустимо с помощта на реакциите към ситуацията на хомосексуалните в Чечения, прибавя тя.

Обитателите му идват от цяла Русия, а в тази ситуация на Никол от някогашната руска кавказка република Азербайджан.
Никол споделя, че фамилията му го е затворило в жилището му, когато той решил да си пусне дълга коса, която през днешния ден носи на конска опашка, и да взема женски хормони. Спомня си за мислите за самоубийство, които са го навестявали през дългите месеци на едно канапе, когато не е можел да взема тези хормони.

В последна сметка родителите му го пускат да си върви и му оказват помощ да си купи билет за Русия, само че го предизвестяват: в случай че някой ден се върне, ще го убият и ще се самоубият.

Никол нервно показва вяра, че ще може да се откри в Холандия. " Трябва да претърпя още няколко интервенции, желая да си изградя нов живот и да получа нови документи за идентичност. Тук това не е допустимо ", споделя той.
Друг жител на убежището, Григорий Чибиров, идва от Владикавказ, Северна Осетия, в съветската част на Кавказ.
" Тук се усещам в сигурност, с хора като мен. Всички се държат другарски и се поддържаме взаимно, тъй като никой различен не го прави ", изяснява 22-годишният рус юноша с лакирани в синьо нокти.

Напуснал е родното си място, тъй като родителите и братята му се срамували от половата му ориентировка. " Не мога да пребивавам там, тъй като съм подобен ", споделя той.

Помни по какъв начин е бил унизен от най-ранна възраст. Семейството му го предиздвикало да си обръсне главата, когато си изрусил косата. Уволняван е от няколко места и е именуван " педал " на улицата.

Григорий се надява да се реалокира във Франция и да работи в стилния отрасъл.

Той не се надява страната му да стане по-толерантна. " Може би след 50 или 100 години? Малко евентуално е да стане, до момента в който Путин е на власт ", счита той, споменавайки закона за " пропагандирането " на хомосексуалността измежду малолетни и малолетни, знак на мощното завръщане на " обичайните полезности ", които управляващите предизвикват през последните години.

Почти никоя известна персона не обявява обществено хомосексуалността си в Русия, а публичните прояви от рода на гей прайдовете редовно се не разрешават и разпръсват от полицията.

Убежището разрешава на жителите си да престоят в него шест седмици, в стаи с по две или три кревати. Получават храна, препоръки и юридическа помощ.

От един месец убежището е получило 37 молби от цяла Русия, в това число Москва и Арктика, надалеч повече от наличните места, оповестява директорката му.

Центърът дава преимущество на хора с реалистични проекти за изхода на престоя си и се пробва да окаже помощ на останалите.

Повечето жители са гейове, една четвърт са транссексуални и една пета са дами.

31-годишна транссексуална обитателка Ника се надява да замине за Франция за хормонална терапия и интервенция.
Младата жена, която също е от съветския Кавказ, е била заплашвана от свои близки, само че към този момент се усеща спокойна в убежището. " Дава ни покрив и сигурност. Сдобих се с второ семейство ", споделя тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР