Никого не сме нападали от векове, но срещу нас беше

...
Никого не сме нападали от векове, но срещу нас беше
Коментари Харесай

Иран: От векове никого не сме нападали

Никого не сме нападали от епохи , само че против нас беше осъществена инвазия.

Това отбелязва министърът на външните работи на Иран Мохамед Джавад Зариф в известие, разпратено до медиите от посолството на Ислямската република в България.

 63% от американците: Съединени американски щати не би трябвало да денонсират нуклеарното съглашение с Иран
63% от американците: Съединени американски щати не би трябвало да денонсират нуклеарното съглашение с Иран

Тази вечер се чака президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да разгласи решението си

Позицията на външния министър е оповестена часове преди Съединени американски щати да разгласят решението си за подписаната през 2015 година нуклеарна договорка.

Зариф акцентира, че със договорката Иран е поел ангажимент да отговори най-вече на терзанията на Съединени американски щати , а в подмяна Вашингтон се е заел да анулира наложените наказания и да спре да попречва работите на Ислямската република.

Външният министър акцентира, че при 11 случая Международната организация за атомна сила е удостоверила, че Иран извършва отговорностите си , само че в това време Съединени американски щати непрекъснато нарушават договореностите , изключително като заплашват и принуждават други страни да не вършат бизнес с Иран.

 Русия предизвести Съединени американски щати с нездравословни последствия, в случай че се изтеглят от договорката с Иран
Русия предизвести Съединени американски щати с нездравословни последствия, в случай че се изтеглят от договорката с Иран

Тръмп афишира решението си в 21 часа българско време

През последната година ние е декларирано, че президентът Доналд Тръмп не е удовлетворен от съглашението и в този момент наподобява, че отговорът от някои европейци е да предложат на Съединени американски щати повече отстъпки от нашите джобове . Тази политика на отстъпки носи със себе си заричане за ново съглашение , което ще включва въпроси, които ние всички взехме решение да изключим от договарянията, в това число отбранителните благоприятни условия на Иран и районното въздействие, разяснява Зариф.

Според него би трябвало да се разбере, че това е Иран, а не Западът.

Никого не сме нападали от епохи, само че против нас беше осъществена инвазия. Последната на Саддам Хюсеин, който тогава беше подсилен от Съединени американски щати и районни съдружници. Западът даже интензивно ни пречеше да се снабдим с съществени средства за защита, като в това време Саддам Хюсеин атакуваше иранските цивилни и бойци с химически оръжия, напомня външният министър.

По думите му Ислямската република харчи надалеч по-малко пари за защита в съпоставяне със Саудитска Арабия и ОАЕ.

 Тръмп афишира през днешния ден позицията си за Иран
Тръмп афишира през днешния ден позицията си за Иран

Дали ще изтегли страната от нуклеарното съглашение

" Нашите ракети са с по-малък обхват на деяние спрямо тези на Саудитска Арабия. И за разлика от съдружниците на Съединени американски щати в района, които промиват мозъци, финансират и въоръжават групи като " Ал Кайда ", талибаните и ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), ние сме в основата на провалянето на тези екстремистки организации ", акцентира той.

Зариф акцентира, че Иран няма да взе участие в договаряния за сигурността и защитата си и няма да трансформира нуклеарното съглашение. Той добавя, че Ислямската република си резервира правото да отговори , в случай че Съединени американски щати продължат да нарушават договорката или се отдръпват.

В края министърът приканва Съединени американски щати да стартират най-сетне да извършват уговорките си или ще дават отговор за последствията, в случай че не го сторят.

 Снимка 355162
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР