Никога няма да бъде както преди, заяви кметът на Париж

...
Никога няма да бъде както преди, заяви кметът на Париж
Коментари Харесай

Навършват се 5 години от атентатите срещу "Шарли ебдо"

" Никога няма да бъде както преди ", съобщи кметът на Париж Ан Идалго, откакто преди пет години двама артилеристи избиха карикатуристите в сатиричното списание " Шарли ебдо " в Париж, съобщи AFP.

Атаката против седмичника - с дългата му история за насмешка с исляма и други религии - беше първото в поредност набези, които лишиха повече от 250 живота от 7 януари 2015 година, най-вече в ръцете на млади джихадисти, родени във Франция.

Той изпрати ударни талази през Франция, разкривайки разделения в многокултурната съвременна република и провокира натоварен спор за интеграцията на мюсюлманите и свободата на печата.

Братята Куачи, които убиха 12 души при удара си върху " Шарли ебдо ", настояват, че отмъщават за публикуването на списанието за карикатурите на оракул Мохамед, считани за обидни от мюсюлманите.

В рамките на три дни смъртният брой при бушуването на братята и съучастниците на Ал Кайда и съизвършител Амеди Кулибали е повишен до 17, в това число четирима души в супермаркет и трима служители на реда.

Тази седмица списанието разгласява провокационен юбилеен брой, припомнящ нападението, а също по този начин денонсира това, което сподели, че е нов тип политически правилна цензура от тези, които " имат вяра, че са кралете на света зад клавиатурата и смарт телефона си ".

Ученици от към 200 учебни заведения, доста от които в квартали с огромно имигрантско население, бойкотираха почитта.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР