Никога не сме разбирали защо толкова много хора след приключването

...
Никога не сме разбирали защо толкова много хора след приключването
Коментари Харесай

Палатките от картон, които превземат Европа

Никога не сме разбирали за какво толкоз доста хора след приключването на даден фестивал навън зарязват палатките си посред някоя поляна, само че е реалност - наклонността е всеобща за Европа.

Само в Холандия всяка година над 25 000 палатки биват безконтролно изоставени от притежателите си, като е изчислено, че 25% от всички продадени на територията на Европа палатки имат сходна орис.

Именно този проблем е подтикнал хората зад холандския стартъп Kartent да измислят природосъобразно решение, което е хем занимателно, хем безвредно за околната среда.
 Снимка 426512

Kartent е производител на палатки, напълно направени от картон, които могат да устоят на до девет дни дъжд, без да се разпаднат, и са изцяло разградими.

В това видео можем да забележим по какъв начин палатка на Kartent съумява да оцелее след сеанс в автомивка.

Палатките тежат към осем кг и са с размер от 2.4 м х 1.6 м - изцяло задоволително за двама души. Но по-вълнуващото е, че са и самобитно платно за изява на художествените ни гении. Това ни дава опция сами да украсим и изрисуваме " къщата " си по този начин, както желаеме и можем.
 Снимка 426514

Палатките на Kartent се продават за 54.95 $, което е малко повече, в сравнение с бихме отделили за купчина картон, само че пък е задоволително малко, с цел да ни убеди да ги тестваме най-малко един път.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР