Никога не съм виждала рязко намаляване на цените при рязко

...
Никога не съм виждала рязко намаляване на цените при рязко
Коментари Харесай

Мария Желева: Много от стоките са на неоправдано високи цени

" Никога не съм виждала внезапно понижаване на цените при внезапно понижаване на горивата ".

Това съобщи в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия " художничката Станка Желева в коментар за инфлацията в България.

" Те не престават да си се качват и съгласно мен горивата постоянно са опрощение за качване на цените. Когато те паднат не виждаме противоположния резултат. Аз нямам доверие доста на статистиките и считам, че доста от стоките са на безпричинно високи цени. Доматите, краставиците, прасковите, сезонните плодове - считам, че през лятото те би трябвало да са на ниски цени, а те са на астрономически цени. Също по този начин са равни на цените в Западна Европа, където те не създават тези артикули. Това е доста необичайно и няма никаква логичност да бъде по този начин ", счита тя.

" При нула % налог върху хляба аз не съм видяла хлябът да е понижил цената си. Така че съгласно мен се приказва доста, само че просто не би трябвало да се вършат неща на парче, би трябвало да има тактика в тази област. Трябва да има тактика, правила и те да се съблюдават. Малките производители на село продават продукцията си на смешни цени. Във Франция съм приключила и там също не е по никакъв начин леко да се живее. Обикновените хора се затрудняват, само че има доста обществени стратегии, механизми за това цените да не се качват толкоз. Франция е една доста обществена страна, за разлика от България ", съобщи още Желева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР