Никога не очаквам нещо предварително. Надявах се и вярвах, че

...
Никога не очаквам нещо предварително. Надявах се и вярвах, че
Коментари Харесай

Световният вицешампион по таекуондо Денис Димитров: Моята цел на СП е първото място

„ Никога не чакам нещо авансово. Надявах се и имах вяра, че по този начин трудът ми ще се оцени и ще се види от други хора. Аз аплайвам към този момент три години. В първата фотографията ми беше на корицата на Алманаха. Сигурно още тогова съм оставил някаква диря. Сигурно в решението е натежал и обстоятелството, че предходната година бях първи в международната класация. Отговорността е огромна. Трябва да съм за образец “, показа особено пред БНР Денис Димитров.

Състезателят на таекуондо клуб " Херея " е притежател на сребърен орден от международно състезание за кадети пред 2019, а през май тази година извоюва сребърно отличие от шампионата за мъже в Швеция с сан G2, откакто загуби финала от европейския първенец и бронзов медалист от олимпийските игри в Токио Деннис Баретта.

От двe години към екипа на 17-годишният играч е притеглен и един от най-хубавите треньори в този спорт у нас Пламен Трънски. Той изведе Владимир Далаклиев до бронзовия орден на шампионата на планетата при мъжете през 2017 година.

Сега международният вицешампион се приготвя за присъединяване на международното състезание за юноши, което ще се организира след няколко дни в „ Арена Армеец “.

„ Искам на международното да се показва по най-хубавия метод. Подготовката ми мина положително. Екипът, с който работя, с екипът на клуб „ Херея “ работихме чудесно. От два месеца работя с господин Пламен Трънски. Той е индивидът, който прави огромните промени. Аз не виждам на треньорите ми като на екип, за мен те са повече от това – те са семейство и другари. Разчитаме един на различен по време на подготвителния развой и отвън него. Треньорите ми Ангел Кирчев и Станимир Лазаров ми дадоха основата, а в този момент от господин Трънски получавам детайлите, които трансформират играта. Той ми оказва помощ да израсна като експерт. Работата с хората от екпа  е като един пъзел. Когато се подреди, тогава се построява положителният играч.  Ако едно парче липса, то не се вижда цялата картина. Цялото възобновяване след тежки тренировки и тежък сезон пада върху Димитър Ангелов, който е моя кинезитерапевт. Един играч не може да е добър единствено физически, той би трябвало и душевен да е резистентен. Трябва да е постоянен и да е добре както в професионалния, по този начин и в персоналния си живот. Това стабилизиране се пробвам да реализира с Димитър Тодоров – моя психолог. Да съм в кондиция, да съм устойчив, да имам задоволително мощ, задоволително въздух и сила го дължа на Димитър Василев, който ми е кондиционен треньор “, описа Димитров и добави:

„ Мечтата ми е триумф на олимпиадата. Гледаме към Париж 2024 година. Ако на един състезател задачата му не е златен орден, а просто да участва на обещано съревнование, то той е по- добре да не върви на него. Всичко под първото място не е действителен триумф.  Моята цел на международното е първото място “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР