Никога не е твърде късно песента ти да се превърне

...
Никога не е твърде късно песента ти да се превърне
Коментари Харесай

65 г. по-късно песен на Бренда Лий оглави за първи път класацията на Billboard с помощ от TikTok

Никога не е прекомерно късно песента ти да се трансформира в шлагер - даже и в случай че се наложи да чакаш близо 65 години това да се случи. Такава е обстановката с американската певица Бренда Лий и нейната коледна ария " Rockin` Around the Christmas Tree ", която оглави влиятелната музикална ранглиста на Billboard за първи път от излизането ѝ през 1958 година

Песента е записана, когато Лий е едвам 13-годишна - само че не придобива изключително огромна известност. Тя нашумява през 60-те години на предишния век, когато поп кариерата на Лий се разраства. Постепенно се изкачва в музикалната ранглиста на Billboard и през 2018 година за първи път влиза в топ 10 на най-слушаните песни за декември. А в този момент чупи и върхове.

78-годишната изпълнителка става най-възрастният човек, оглавявал класацията - връх, който до момента се държеше от Луис Армстронг, който е на 62 година, когато песента му " Hello, Dolly " доближава върха през 1964 година

" Rockin` Around the Christmas Tree " реализира и друго достижението - за най-дълго очакване сред издаването на ария и достигането ѝ до номер 1.

Музикалният клип към песента беше пуснат едвам предишния месец, а за триумфа на коледния шлагер роля изигра и обществената мрежа TikTok. 78-годишната певица се причисли в приложението, където песента ѝ стана част от нов предпразничен тренд, в който потребителите споделят своята коледна декорация. Песента е употребена в над 1,1 млн. видеоклипа в платформата.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР