Nikkei Asia разкри цените на всички компоненти за най-върховия iPhone

...
Nikkei Asia разкри цените на всички компоненти за най-върховия iPhone
Коментари Харесай

Колко струват всички части за iPhone 14 Pro Max

Nikkei Asia разкри цените на всички съставни елементи за най-върховия iPhone показан по-рано тази година и надали е изненада за някои, че те са още по-високи спрямо тези на миналогодишния iPhone 13 Pro Max. Предшественика струваше на Apple към 460 евро, до момента в който новият iPhone 14 Pro Max коства най-малко 500 евро на американската компания. Основната причина за това се крие в процесора, който самичък по себе си коства на Apple 110 евро.



Това е с 2.4 пъти повече от предходния A15, който сега се предлага в iPhone 14 и евентуално точно това е една от аргументите. Сензорът на камерата, който е дело на Sony също е с 50% по-висока цена, която доближава 15 евро. Една трета от съставените елементи на смарт телефона са направени в Съединени американски щати, а тяхната цена е повишена с 10% по отношение на 2021 година.



Южна Корея пък е вторият доставчик на части, до момента в който зависимостта на Китай става все по-малка. От изданието оповестяват и друга забавна вест, а точно, че функционалността, която звъни автоматизирано на незабавния телефон при злополука, в действителност не се нуждае от спомагателен хардуер. Това подсказва, че напълно скоро можем да я забележим и при други смарт телефони след софтуерен ъпдейт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР