Nike е най-големият производител на спортни обувки и дрехи, както

...
Nike е най-големият производител на спортни обувки и дрехи, както
Коментари Харесай

Защо скоро може да няма достатъчно маратонки Nike по магазините?

Nike е най-големият производител на спортни обувки и облекла, както и една от най-популярните марки за такива артикули. Тя обаче може да се окаже, че няма задоволително ресурси, с цел да задоволи търсенето на потребителите, а причина за това е, че няколко основни за нея завода не работят.

Заради разрастването на ковид във Виетнам и съответно в някои от огромните индустриални градове в страната, като Хошимин, веригите за доставки на Nike може да се окажат съществено нарушени.

През последното десетилетие колосът с бързи темпове усилваше производството си на маратонки във Виетнам. В резултат към края на предходната година половината от спортните обувки с марката Nike идваха от страната.

Следващата по значение индустриална дестинация за американския водач е Индонезия, която дава отговор за 24% от създаваните маратонки.

В момента два от доставчиците на Nike в Хошимин са спрели работа, съгласно Reuters. Причина за това е пандемията, а затворените фабрики съставляват сериозен риск за доставките на компанията.
 Anta може скоро да изпревари Adidas по пазарна капитализация
Непознатата китайска компания, която може да изпревари Adidas като марка №2 за спортни артикули в света

За миналата година тя е поскъпнала със 157%

Въпреки че се чака индустриалните бази да останат затворени единствено за няколко дни, обстановката може да се трансформира в проблем за Nike според от това какъв брой други завода ще преустановят работа и какъв брой гъвкави са веригите за доставки на спортни обувки, написа уеб сайтът Quartz.

От американската марка успокояват, че това няма да се отрази на продажбите им, а като причина показват, че имат общо 122 завода в 12 страни в света. От тях обаче 53 се намират във Виетнам.

Междувременно компанията разчита за 61% от продукцията си на четири производителя. Според Reuters най-големият от тях по брой на заетите в него се намира точно във Виетнам.

Въпреки че от Nike са уверени, че ще съумеят да се оправят с краткотрайното разтърсване, специалистите от Morgan Stanley предизвестяват, че тя ще е една от фирмите, които ще бъдат тежко наранени от в допълнение разгръщане на пандемията във Виетнам, Индонезия и Камбоджа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР