Никакви имена не са обсъждани. Чета от сутрин до вечер

...
Никакви имена не са обсъждани. Чета от сутрин до вечер
Коментари Харесай

Кирил Петков: Новините с имена на бъдещи министри са фалшиви или опорки

Никакви имена не са обсъждани. Чета от заран до вечер имена. Трябва да се разбере доста ясно, че не сме говорили за имена с никой. Единственото, което се веселя да кажа, е, че имаме доста градивни диалози за общите процеси. по-късно се надявам да проведем диалози и за политиките. Имената ще ги оставим последни. Трябва да имаме общи политики и обща визия, преди да приказваме за който и да е било. Много е положително упованието и всичките ни съдружни сътрудници са доста градивни. Радвам се, че разговорът стартира по най-хубавия метод. 

Това съобщи пред публицисти в Пловдив съпредседателят на " Продължаваме промяната "  Кирил Петков по мотив тиражираните информации за имената на министрите в бъдещия кабинет. Петков бе в Пловдив, където взе присъединяване в закриването на предизборната акция на претендент - президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова, написа Novini.bg.  

" Много е значимо единствените хора, които да могат да въздействат на българската политика, да бъдат българските жители. Ние сме тук тъкмо затова. Много е значимо да покажем, че сме в поддръжка на президента Радев и се надявам, че единствените, които ще могат да въздействат на този развой, да са гласоподавателите в неделя ", коментира той напрежението сред България и Турция от последните дни. 

Турското външно министерство привика българския дипломат в Анкара

" Наистина не приказваме за имена. Най-важното е да се обединим към политики. Всички договаряния ще се излъчват онлайн в интернет. Имената ще бъдат обсъждани най-после. Призовавам всички да не се връзват на подправени вести. Докато не излязат имена от съдружните сътрудници, тези вести са подправени или опорки ", категоричен бе Кирил Петков. 

Малко по-късно от пресцентъра на " Продължаваме промяната " също изпратиха публична позиция по тематиката, която публикуваме без редакторска интервенция: 

" Във връзка с оповестените в разнообразни медии имена на членове на един предстоящ съдружен кабинет, „ Продължаваме Промяната “ декларира следното:

Както неведнъж към този момент декларирахме, първа задача на идните през другата седмица и започващи от 23-ти ноември съдружни договаряния, е уточняване на политики по браншове и основаване на начален документ като основа за бъдещо съдружно съглашение. Никакви имена на министри, както и никакви оферти от другите съдружни сътрудници не са постъпвали. Това ще стане едвам откакто бъдат основани общите цели и политики по браншове. Едва тогава ще бъдат търсени и най-компетентните, най-квалифицираните и най-подходящите хора, които да поемат отговорност за реализирането на тези политики.

В същото време подсещаме, че условието за поддръжка на политиката за нулева корупция е и ще остане водещо при избора на фрагментите, както и че спазването на тази политика ще бъде неотменимо обвързване на идващите министри. В оставащите дни до края на седмицата, управлението на „ Продължаваме Промяната “ е напълно съсредоточено върху втория тур на президентските избори, като преглеждаме успеха на президента Радев като належащо изискване за по-нататъшните същински политически промени в страната. 

Днес Кирил Петков и Асен Василев съпровождат президента Радев при закриването на неговата акция в Пловдив, а всички деятели и съидейници на обединението работят интензивно за тази победа. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР