Ник Кирьос и Танаси Кокинакис сътвориха истинска сензация на тазгодишния

...
Ник Кирьос и Танаси Кокинакис сътвориха истинска сензация на тазгодишния
Коментари Харесай

Триумф на шоуто: Кирьос и Кокинакис изковаха зрелищен обрат и запазиха шансовете си в Торино!

Ник Кирьос и Танаси Кокинакис сътвориха същинска сензация на тазгодишния Аустрелиън Оупън, трансформирайки се в първия тандем, който съумява да завоюва трофея, откакто е влезнал в конкуренцията чрез " уайлдкард ". Именно този трофей от Големия шлем обезпечи опция на двамата австралийци да вземат присъединяване във Финалния Мастърс на АТР. Още в откриващия си дуел обаче те трябваше да се изправят против топ поставените Уесли Кулхоф и Нил Скупски, които демонстрираха тенис на напълно друго равнище и нанесоха проваляне на австралийското дуо.

Днес двамата представители на Австралия излязоха против петите сложени Иван Додиг и Остин Крайчек в борба за опазване на възможностите си за класиране на полуфиналите. Ник и Танаси стартираха постепенно и изостанаха със сет преднина, само че във втората част усъвършенстваха представянето си и съумяха да вкарат срещата в съдбоносен супертайбрек, в който още веднъж наваксаха пасив, с цел да доближат до крайната победа с 4:6 6:4 [10:6]. Така в петъчния ден те ще премерят сили с Никола Мектич и Мате Павич в опит да продължат към финалната четворка в конкуренцията.

Още от началото на мача американо-хърватската двойка се представяше превъзходно при посрещане и по отличен метод успяваше да всмуква мощта в сервиса на съперниците. Това в композиция със забележителните им рефлекси наоколо до филето ги изведе до пробив в дебютното съперниково подаване и ранен задатък от 3:0. Оттам насетне те поддържаха извънредно високо равнище на начален удар и безпроблемно опазиха преднината си, с цел да поведат в общия резултат.

Във втората част Кирьос и Кокинакис започнаха да демонстрират доста по-добър синхрон в дейностите си, което се отрази и на резултата. Представителите на Зеления континент започнаха да преобладават огромна част от разиграванията както на мрежата, по този начин и от главната линия, а това им оказа помощ да осъществят пробив в десетия гейм, с който да изравнят обособените сетове.

В решителния дълъг тайбрек Додиг и Крайчек взеха ранно предимство от 5:1, което провокира бурна реакция от страна на Кирьос и счупена ракета. Последваха две следващи двойни неточности за американо-хърватското дуо, съпроводени от два неспасяеми сервиса на финалиста от Уимбълдън на сингъл, който в идващите минути се извърши с сила и даде същинско шоу на публиката, с което докара нещата до поврат и 7:5 точки. Оттам насетне двамата австралийци не позволиха да изгубят надзор върху събитията на корта и напълно скоро можеха да ликуват с крайния триумф.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР