Ник Кирьос и Каспър Рууд ще премерят сили тази нощ

...
Ник Кирьос и Каспър Рууд ще премерят сили тази нощ
Коментари Харесай

Началото на враждата между Кирьос и Рууд и защо трябва да гледате техния мач

Ник Кирьос и Каспър Рууд ще премерят сили тази нощ в мач от третия кръг на Мастърса в Индиън Уелс, а двамата не крият по какъв начин надалеч не изпитват другарски усеща един към различен. Това прибавя още конспирация към другояче извънредно забавния дуел, който ще опълчи двама тенисисти с радикално разнообразни стилове. Досега австралиецът и скандинавецът имат единствено един конфликт между тях, само че той имаше извънредно абсурден привкус и беше изцяло задоволителен, с цел да изостри връзките им.

Става дума за конфликта от втория кръг на Мастърса в Рим през 2019-а година, когато Кирьос реши самичък да си тръгне от корта при започване на третия сет, откакто по този начин или другояче щеше да бъде дисквалифициран. Тогава атмосферата на корта беше наелектризираща и почитателите изцяло бяха подивели, скандирайки непрекъснато името на екстравагантния играч. Канберецът пък " плуваше в свои води " при сходна конюнктура и непрекъснато приканваше феновете да го поддържат още по-шумно, а тенисът напълно оставаше на назад във времето.

Всичко това оказа помощ на Кирьос да направи страховит поврат във втория сет и да изравни общия резултат, единствено че той към този момент имаше няколко предизвестия от основния съдия и нямаше право на повече наказания. Австралиецът неколкократно си разреши да насочи хули по адрес на страничните съдии и също по този начин счупи една от ракетите си, тъй че беше изложен на сериозен риск от наложително премахване.



Нервите на някогашния номер 13 обаче не устояха, откакто беше продънен в самото начало на решителната част. Тогава той счупи нова ракета, захвърли с всичка мощ бутилката си с вода към корта и най-после взе стола си за отмора, който направи на части. Така Ник си стегна сака и непосредствено напусна корта под освиркванията на до неотдавна боготворящата го навалица, до момента в който Рууд въобще не се интересуваше по какъв начин е траял напред и бурно отпразнува служебната победа.

Впоследствие норвежецът отбрани решението си да постъпи по подобен метод, защото е спечелил съществено количество точки и пари, което е задоволителен отзив за наслада и изясни по какъв начин не може да се усеща отговорен за идиотското държание на своя противник. Тези думи изкарват отвън нерви австралиеца, чиято ответна реакция не се забави дълго. Кирьос изиска от скандинавеца идващия път да му каже тези неща в лицето, въпреки че се съмнява в това дали Рууд би имал сходна храброст.

" Същевременно разбирам за какво приказваш за мен, тъй като другояче никой няма да разбере за твоето битие. Бих предпочел да виждам по какъв начин боядисват стена, в сравнение с твоята извънредно скучна игра " - безапелационен е шесткратният ATP първенец.

Временно враждата угасва, само че се разпалва с цялостна мощ през предходната година. По това време Ник се приготвя за присъединяване на обичаното си съревнование във Вашингтон и уредниците го канят да организира видео изявление с феновете си, които са свободни да му задават всевъзможни въпроси. Тогава актуалният номер 8 се включва с провокативно запитване, желаейки да научи коя е обичаната клей конкуренция на австралиеца.

Кирьос тогава упреква 23-годишния тенисист в самобитна кражба на точки от дребните шампионати на червени кортове, макар че признава тенис достолепията на норвежеца. Според канберецът сходни събития са непотребни за тениса и подкрепят само посредствени състезатели, чиято прехрана се крепи напълно на тези лишени от конкуренция съревнования.

Hahahaha this is classic. you are a good player. But we all know you stealing points through those tournaments haha.
— Nicholas Kyrgios (@NickKyrgios)

Рууд пък по никакъв метод не се визира от въпросните обиди и отвръща, че той все още се намира в серия от три следващи трофеи, а Кирьос основно си седи у дома.

Както виждате, то безспорно ни чака освен това от елементарен тенис дуел и изрично ще си коства, в случай че се лишите от съня си и прецените да наблюдавате борбата сред двамата първокласни играчи, която се чака да започва към 05:00 сутринта българско време.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР