Ник де Врийс ще кара за Алфа Таури във Формула

...
Ник де Врийс ще кара за Алфа Таури във Формула
Коментари Харесай

Във Франция: Де Врийс сменя Гасли в Алфа Таури

Ник де Врийс ще кара за Алфа Таури във Формула 1 през сезон 2023, заяви френският тв канал Canal+. Все още обаче няма удостоверение на тази вест, нито от мениджмънта на водача, нито от тима.

Де Врийс дебютира във Формула 1 на „ Монца ”, където по неотложност смени Алекс Албон в Уилямс и приключи 9-и, като завоюва първите си точки в международния шампионат. Де Врийс е първенец във Формула 2 и Формула Е, а в този момент е авариен водач на Мерцедес.

След Гран При на Италия Де Врийс удостовери, че договаря с три тима от Формула 1 и също по този начин удостовери и срещата си със съветника на Ред Бул Хелмут Марко в Грац.
 Де Врийс отива в Алфа Таури? Де Врийс отива в Алфа Таури?
Очаква се, че Де Врийс ще заеме мястото на Пиер Гасли, който пък ще премине в Апин на мястото на Фернандо Алонсо.
 Пиер Гасли чака бъдещето му да бъде решено до 2-3 седмици Пиер Гасли чака бъдещето му да бъде решено до 2-3 седмици
Преди Де Врийс от Ред Бул се пробваха да привлекат в Алфа Таури Колтън Херта от Индикар, само че Херта няма нужния брой точки, с цел да получи супер лиценз и ФИА даде да се разбере, че няма да направи компромис в този случай.
 Алпин ще избира всред шестима водачи за следващата година Алпин ще избира всред шестима водачи за следващата година
В Сингапур лекар Марко отхвърли, че към този момент има подписан контракт с Де Врийс, само че удостовери, че договарянията и с него не престават.
 Какви санкции грозят Ред Бул и Астън Мартин? Какви санкции грозят Ред Бул и Астън Мартин?
„ Още преговаряме – изясни някогашният водач пред австрийската тв ORF. – Мисля, че за „ Сузука ” всичко към този момент ще е ясно. Първо, би трябвало да решим въпроса с Гасли, по-късно ще избираме водач за Алфа Таури. Смяната би трябвало да е равностойна, което значи, че ни би трябвало бърз водач, който работи професионално. ”

След това лекар Марко удостовери и това, че Де Врийс „ изпъква ” измежду претендентите за мястото на Гасли.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР