Нигерия преживява един от най-тежките епидемични взривове на холера от

...
Нигерия преживява един от най-тежките епидемични взривове на холера от
Коментари Харесай

Хиляди жертви на холера в Нигерия

Нигерия претърпява един от най-тежките епидемиологични гърмежи на холера от години с над 2300 умряли от хипотетични случаи на заболяването в миг, когато най-многолюдната африканска страна се пробва да се оправи с епидемиологични гърмежи на разнообразни болести, съобщи Асошиейтед прес.

Тазгодишният епидемиологичен гърмеж на холера е с повече смъртни случаи, в сравнение с през предходните четири години, и е комплициран от от пандемията от КОВИД-19. Нигерия е изправена пред растеж на случаите, дължащ се на разновидността Делта, а по-малко от 1 % от популацията е изцяло имунизирано.

Най-малко 69 925 хипотетични случая на холера бяха регистрирани към 5 септември в 25 от 36-те щата на Нигерия и в столицата Абуджа съгласно нигерийския Център за надзор и предварителна защита на болесттите. Децата сред 5 и 14 години са най-засегнатата възрастова група, а общият индикатор на смъртните случаи е 3,3 %, което е повече от два пъти над този на Ковид-19 в страната - 1,3 %.

Най-малко 2323 души са умряли от хипотетични случаи на холера тази година, само че има опасения, че тези цифри може да са занижени, имайки поради многото наранени от болестта общности в труднодостъпни региони.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР