Нигерия остана днес без електрозахранване, след като електрическата мрежа на

...
Нигерия остана днес без електрозахранване, след като електрическата мрежа на
Коментари Харесай

Цяла Нигерия остана без ток след повреда в електрическата мрежа

Нигерия остана през днешния ден без електрозахранване, откакто електрическата мрежа на страната се срина заради механически повреди, оповестиха електроразпределителните сдружения на западноафриканската страна, съобщи Асошиейтед прес.

Прекъсването е засегнало всички 36 нигерийски щата и столицата Абуджа. Мрежата се е сривала неведнъж и не беше ясно по кое време ще бъде възобновено електрозахранването. 

Електроразпределителното сдружение Енугу (EEDC), което доставя електрическа енергия в югоизточната част на Нигерия, излезе с изказване, в което заяви за " цялостен срив на системата ". " Поради това развиване на събитията не сме в положение да предоставим услуги на нашите клиенти ", съобщи представителят на компанията Емека Езех.

Такива сривове в електрозахранването са постоянно срещани в Нигерия, чиято енергийна инфраструктура е разнебитена, което е причина за чести спирания на електрозахранването, отбелязва АП.

" Електроснабдяването ще бъде възобновено незабавно откакто националната мрежа бъде още веднъж захранена ", се споделя в изказване на електроразпределителната компания " Кадуна ", която доставя с електрическа енергия елементи от северна Нигерия.

Богатата на недопечен нефт, само че бедна на сила Нигерия създава приблизително 4000 мегавата електрическа енергия на ден - част от която не може и да достави - за население от над 210 милиона души -  надалеч от 30-те хиляди мегавата на ден, от които съгласно управляващите се нуждае.

Непокриващото потребностите електроснабдяване кара милиони поданици да разчитат на бензинови генератори за ток. Цените на бензина обаче се усилиха повече от два пъти тази година, откакто държавното управление постави завършек на въведените преди десетилетия дотации, показва АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР