Ние заявихме нашата стратегия много ясно – България е за

...
Ние заявихме нашата стратегия много ясно – България е за
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Нашите усилия дават плод, отстранихме Цацаров

Ние декларирахме нашата тактика доста ясно – България е за деескалация. Ние би трябвало да сме благонадежден член на НАТО и Европейски Съюз, както декларирахме преди доста години. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

„ България не нервира Русия. България има своя геополитически и народен интерес. Ако газът спре за България той ще спре за цяла Европа. Вярвам, че разсъдъкът ще надделее и няма да се стигне до подобен вид. Ние имаме и аварийни разновидности “, акцентира той.

„ Правителството беше изправено пред доста рецесии и енергийната е най-сериозна. Ние обаче можем да се оправим с тези провокации. Общините бяха минали на контракти ден напред, нашият проект е да минат още веднъж на остарелия режим, с цел да се понижат цените. Мораториумът ще остане в деяние толкоз, колкото е нужен “, съобщи той.

По думите му бюджет 2022 изпраща доста ясно обръщение – за сериозен стопански напредък. С него влагаме в инфраструктура и хора. Всички сме обединяване от една цел България да стане богата и просперираща страна, уточни Лорер.

" Термин " работещи небогати " няма, той не би трябвало да съществува в едно работещо общество. Трябва да се стремим към европейски равнища на нашата стопанска система. За да растем, би трябвало да влагаме ", сподели Даниел Лорер.

" Растежът през нововъведения води до икономическия напредък, при който хората стават по-богати. Демографската рецесия у нас е сериозна. Въпреки това посредством нововъведения може да се реализира напредък ", сподели още министърът на нововъведенията и растежа.

" България би трябвало да се промени и да употребява средствата си транспарантно. Трябва да се включат всички контролни механизми в страната. Средствата би трябвало да се влагат, с цел да носят и напредък ", изясни Лорер.

" Вярвам в диалогичността вместо в замерянето с камъни. Ние сме изпълнени с сила да върнем реда и законността. Вече се вижда и плодът на нашите старания по тази причина, а точно господин Цацаров към този момент не е началник на КПКОНПИ ", посочи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР