Ние защитаваме демокрацията в държавата, правото на опозицията да бъде

...
Ние защитаваме демокрацията в държавата, правото на опозицията да бъде
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Ние знаем, че министър-председателят лично е разпоредил операцията срещу Борисов

Ние пазиме демокрацията в страната, правото на опозицията да бъде свободна, да показва своето сериозно мнение и да го прави по метод, който намира за добре. Това съобщи водачът на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев.

Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден излъга. Първо сподели, че е задържало хора, които не беше задържало. Твърдеше, че задържанията и претърсванията са във връзка на злоупотреби с евросредства. В публикуваното през днешния ден прессъобщение от същото министерство на Бойко Рашков към този момент вчерашните твърди изявления са сменени с думи като " хипотетични ", " възможни ", " позволяваме, че част от тях биха могли да бъдат свързани с… " – сподели Георгиев.

Няма нито обвинявания, нито през вчерашния ден прокуратурата беше известена за интервенцията на Министерство на вътрешните работи. И интервенцията не беше съобразена със законите в тази страна, добави той.

И попита: Какво постановяваше безпределно добре обществено познати персони като господин Борисов да бъдат претърсвани измежду нощ от цивилни служители на реда в изискванията на някаква извънредност. Кой ще се укрие? Бойко Борисов или Севдалина Арнаудова? Това ли е страната, в която живеем?

Според Георгиев „ задачата на Кирил Петков и Бойко Рашков е била хора да бъдат направени за посмешище “.

„ Никога не сме имали срещу органите на реда да си правят работата и постоянно сме стояли зад разделянето на управляващите. Но министър-председателят в една демократична страна да издава заповед на полицията кого да задържи, и не кого да е, а водачът на опозицията, това е симптом за тирания “, съобщи Георгиев.

И акцентира: Ние имаме сведения, че министър-председателят персонално е разпоредил интервенцията нощес.

А на въпрос смятате ли, че Министерство на вътрешните работи ще изиска задържане за 24 часа без съображение, Георгиев отговори: Смятам го изцяло. „ Самият факт, че Министерство на вътрешните работи излъга, в това число в информацията, която разгласява, самият факт, че Министерство на вътрешните работи излъга, че това е следствие е обвързвано със сигнали на европейската прокуратура. Самият факт, че Министерство на вътрешните работи употребява деня, в който тук е европейският основен прокурор, без да има каквото и да е касателство към случая с господин Борисов “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР