Ние закъсняхме с решението за военна помощ за Украйна –

...
Ние закъсняхме с решението за военна помощ за Украйна –
Коментари Харесай

Митов отговаря на Радев: Военната помощ за Киев не ни въвлича във войната. Това са глупости

Ние закъсняхме с решението за военна помощ за Украйна – то трябваше да бъде взето в предния парламент, още когато стартира войната. Сега наваксваме.

Това съобщи депутатът Даниел Митов от ГЕРБ. Парламентарната група на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили внесе предложение за предоставяне на оръжие на Украйна.

„ Решението ще е ориентирано към това да създадем обзор на наличностите за военно-техническа поддръжка за Украйна. Това е в синхрон с нашите съдружници, по какъв начин стои геополитическата обстановка и това, че Украйна продължава да се нуждае от техническа, филантропична и всякаква друга поддръжка “, счита той.

Той е на мнение, че в този момент се пробват да наваксат с това, което държавното управление на Кирил Петков не е съумяло да направи.

„ Очакваме поддръжка от всички групи, които се декларират като евроатлантици – като хора, подкрепящи евроатлантици – Демократична България, Политическа партия, Движение за права и свободи сигурно би трябвало да влязат в полемиките за общ текст и да гласоподават за приемането на такова решение. Това ще е опция да се очертае някакъв вид колаборация. Очаквам групите, които изброих, да вземат участие интензивно за образуване на общ текст и в зала да гласоподават „ за “ приемането на подобен вид решение “, счита той.

По мотив предлагането да се изслуша украинският президент Володимир Зеленски, той сподели: „ Ние държим на това, само че останалите, които се водят евроатлантици, не поддържаха това решение. Отново ще ги попитаме за какво не повдигат този въпрос. “

На въпрос за това дали има записано в проекторешението на ГЕРБ разполагането на сили на НАТО по източния фланг, той съобщи: „ Не, ние сме се фокусирали най-вече върху аспекта военно-техническа поддръжка за Украйна и гледаме на това като опция за модернизиране на военните ни благоприятни условия да участваме по стратегии за съюзническа взаимопомощ. “

„ Изобщо няма да давам отговор на президента. Военно-техническа помощ за Украйна по никакъв метод не ни въвлича във войната. Това са нелепости “, безапелационен е той във връзка думите на Радев, че по този начин ще се въвлече България във войната.

„ Ако има държавно управление, което знае какво прави, би трябвало то да се възползва, както го направиха и други страни, изключително от Източна Европа “, добави още той.

„ По мотив хартиените бюлетини – естествено, че ще подкрепим връщането им, тъй като ние сме внасяли сходен вид искане в предишния парламент, получаваме сходни запитвания от гласоподавателите ни, а и въвеждането 100% машинно гласоподаване лишава част от жителите от правото им на глас. Това е въвеждане на неофициален изборен ценз, опровержителен на всички интернационалните общоприети за почтени избори. Такъв вид гласоподаване го няма на никое място в Европа, в демократичния свят “, съобщи още Митев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР