Ние винаги сме настоявали за уважение между институциите. Демокрацията дава

...
Ние винаги сме настоявали за уважение между институциите. Демокрацията дава
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: С размахания юмрук Радев стана символ на разединението на нацията

Ние постоянно сме упорствали за почитание сред институциите. Демокрацията дава опция на българските жители да покажат на кого имат доверие. При всеки избор ние сме уважавали избора на българските жители. Това съобщи в коридорите на Народното събрание Десислава Атанасова от ГЕРБ.

" Тонът би трябвало да бъде диалогичен, тъй като и по Конституция ние сме задължени да почитаме българските жители и да съблюдаваме закона. За страдание, през последните пет години имаше прекалено много институционални конфликти ", означи още тя.

Атанасова даде образец с редица неуместни изявления на президента, който си разреши да слага ултиматуми към политическите си съперници. Тя изрази вяра, че оттук насетне ще работи за ползите на българските жители, спазвайки закона.
свързани новини2471преди 2 часа
Десислава Атанасова посочи, че сред ГЕРБ и в никакъв случай не е имало омраза: " Защото ние по този начин разбираме политиката - беше този, който размаха на площада и този стана знак на разединението на нацията. Да, може да има политически спор, да, можа да има опълчване - само че то би трябвало да бъде тук в Народното събрание. Необяснимо е за мен по какъв начин президентът, който по Конституция би трябвало да бъде надпартиен и обединител на всички политически сили, се трансформира в разединител на нацията ".

Тя прикани още президентската институция да бъде тази, която събира другите отзиви и се търси консенсус.

Атанасова разяснява и поръчките за промени от страна на ръководещите: " До този миг нямаме информация за никакви законодателни начинания. Те просто избират да поддържат връзка с заявления от парламентарната естрада, които са пожелателни. Ако водим спор за правосъдната промяна и смяна в Конституцията, би трябвало да има разговор и по-късно смяна, която касае обществото ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР