Ние трябва да се съобразим с очакванията на българските граждани.

...
Ние трябва да се съобразим с очакванията на българските граждани.
Коментари Харесай

Атанасов: Не бива да има служебно правителство, зад което стои президентът, без парламентарен контрол

„ Ние би трябвало да се съобразим с упованията на българските жители. Те желаят устойчива политическа система и предвидимост. Нашата задача в идващия парламент, в който ще сме сигурен участник, ще бъде в това, да работим за основаването на болшинство, което да излъчи държавно управление, тъй като в тази комплицирана интернационална конюнктура България би трябвало да има парламент. Има доста задания, които би трябвало да бъдат решавани единствено през Народното събрание. Служебно държавно управление, зад което стои президентът, без парламентарен надзор, не трябва да продължава в тази комплицирана обстановка “. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ ген. Атанас Атанасов пред Българска национална телевизия.

„ Първата и значима задача на Народното събрание е да прегледа и да одобри републиканския бюджет за идната година. Аз не съм гадателка, извинявайте за израза (за нов постоянен кабинет – б. на ред.), само че би трябвало да се съобразим с публичните упования. Хората желаят от политическите сили да се отнесат съществено към тази обстановка и би трябвало да създадем старания “, добави ген. Атанасов. 

„ Поставянето на твърди червени линии във връзка с политически субекти не работи. Тук би трябвало да забележим политики. С оглед на най-сериозния проблем, който има светът, да не приказваме за Европа – войната, ние сме подготвени да си сътрудничим с политически сили, които имат твърда евроатлантическа ориентировка, освен на думи, а и като държание. От години приказвам, че Борисов би трябвало да бъде разследван за това, че прекара така наречен турски или съветски поток на Путин за една година. Последните дни излязоха изявления, че специфичните служби тогава са предупреждавали ръководителите на страната, както и министър-председателя, че това е стратегическа цел на Путин, тъй като се приготвя за война против Украйна. Нашият натурален сътрудник е „ Продължаваме промяната “, безапелационен е ген. Атанасов.

Той добави, че Демократична България желае да види къде застава Българска социалистическа партия по оста Москва – Киев.

Атанасов се надява в неделя българските жители да не гласоподават за реставраторските сили. Той акцентира, че може да се беседва с ГЕРБ, в случай че поддържа промяна на основния прокурор и радикална промяна в правосъдната система.

Съпредседателят на Демократична България се усъмни, дали служебният кабинет на Румен Радев „ инцидентно “ е провалил доставките на полутечен газ от Съединени американски щати. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР