Ние смятаме, че сега не е времето да се обсъжда

...
Ние смятаме, че сега не е времето да се обсъжда
Коментари Харесай

Николай Денков: Сега не е времето за промени в изборния кодекс

Ние считаме, че в този момент не е времето да се разисква изборния кодекс, в случай, че има доста други належащи въпроси. За нас приоритет са бюджета и обществените разноски. Това съобщи в ефира на БНР националният представител от Продължаваме промяната и някогашен министър на образованието Николай Денков.

По думите му с измененията в изборния кодекс се изчезват всички контролни механизми, с които да се ревизира какво се е случило по време на изборите . Флашката е електронна памет, показваща какво се е случило от отварянето до затварянето на секцията. С изгубването й не може да се удостоверят неправилните дейности, разясни той.

Според депутата измененията в изборния кодекс са ориентирани към унищожаване на контролните функционалности и основаване на още по-големи благоприятни условия за надзор на вота. Денков уточни, че причините против машините за гласуване са несъстоятелни . Сега машините се трансформират в принтери, които даже нямат памет за случилото се в изборния ден. Гласуването на тези измененията няма нищо общо с демократичните практики, разясни той.

Денков не счита, че неналичието на коалиция с Демократична България на миналите избори е била неточност. Не мисля, че общия резултат щеше да е по-добър, в сравнение с в този момент. Но при подготовката за локалните избори там, където можем да излезем със взаимни кандидатури за кметове, това би бил превъзходен вид, разясни депутата.

По отношение на връчването на проучвателните мандати, Денков уточни, че е обвързване на първата политическа мощ да сформира държавно управление . Ако вторият мандат пристигна при нас, ще създадем всичко допустимо да съставим държавно управление, само че то би трябвало да подхожда на някакви правила, добави той.
 ГЕРБ не отстъпва от хартиената бюлетина, Политическа партия се връщат в Народно събрание
ГЕРБ не отстъпва от хартиената бюлетина, Политическа партия се връщат в Народно събрание

Никой не се е оплакал, че е имало усложнения при гласоподаване с машини, в това число и по-възрастните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР