„Ние смятахме, че шансът да има правителство е с третия

...
„Ние смятахме, че шансът да има правителство е с третия
Коментари Харесай

Христо Иванов: Отидох при Слави Трифонов, за да го призова да поправим грешките с третия мандат

„ Ние смятахме, че шансът да има държавно управление е с третия мандат. За да може той да се осъществя, трябваше да има договаряния преди този момент. Така че да не позволим този акт на предоставяне на мандата да ни вкара в още по-сложна ситуация”. Това съобщи пред съпредседателят на „ Демократична България” Христо Иванов.

„ Аз отидох при Слави Трифонов, с цел да го прикани да опитаме с третия мандат да изправим грешките, които на стадия на първия мандат не успяхме да изчистим”, уточни той.

Иванов изясни, че срещата му с водача на „ Има подобен народ” се е състояла на 7 август. Най-важното за нея, по думите му, било, че е единствената.

„ Мисля, че когато се издъниш, в качеството си на мандатоносител, по-късно да започнеш да вадиш някакви срещи, в опит да създадеш конспирация - е много жалко”, изясни съпредседателят на „ Демократична България”.

„ Отидох на тази среща, тъй като смятах, че в случай че има някакъв късмет да създадем нещо отсега нататък, е значимо да обясня персонално на господин Трифонов нашите претекстове. Това е въпрос на отговорност. Беше доста значимо да се опитам да го убедя, че откакто стана тази издънка с първия мандат, е значимо с третия да се опитаме да поправяме всички проблеми - стилистиката на диалог, методът, презумпцията, че той ще поставя на масата едни „ котки в чувал” и ще споделя „ обичаш ли ме, или не ме обичаш” - това са безспорни инфантилщини”, сподели още Иванов.

По думите му от Има Такъв Народ са предложили „ безусловно неприспособим състав на Министерския съвет”. „ Бяха препоръчани политики, които не отговаряха на нашите задължения. Предложеният развой беше едностранен и удари възприятието за достолепие на хората, които са ни избрали. Те не са излезли да стачкуват против един водач, който концентрира власт в себе си и се пробва ултимативно да постанова решения, с цел да получат различен такъв”, съобщи съпредседателят на „ Демократична България”.

Той уточни, че Корнелия Нинова е отказала предварителни диалози, определяйки ги като такива против Конституцията. „ Това е цялостен парадокс. От наша позиция фактът, че беше отхвърлен този прелиминарен диалог обрече третия мандат. За него няма поддръжка. Оттук нататък всичко, което се прави с него, е предизборна битка и акция на Нинова”, посочи Иванов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР