Ние сме в ролята на Моше, с която започва книгата

...
Ние сме в ролята на Моше, с която започва книгата
Коментари Харесай

Теодора Димова: Ние сме в ролята на Моше от Нощта, ако украинците нямаха дух, снарядите им щяха да са купчина желязо

" Ние сме в ролята на Моше, с която стартира книгата " Нощта " на Ели Визъл, това покъртително удостоверение за лагерите по време на хитлеризма. Моше непрекъснато предизвестява своите съграждани за това, което е видял в Сигет. Той се избавя по случайност. Всички обаче го гледат и се подсмихват и споделят, че това не е допустимо и споделят, че Моше е вманиачен. Ние сме в същия ступор, в който не можем да повярваме на фрагментите, на експанзията и на безогледната агитация, които виждаме. Всичко това ни се коства невероятно да се случи. Преди година бях също като парализирана, тъй като в последния си разказ разказвах за нахлуването на Червената войска и за Деветосептемврийския прелом. Ние знаем за ужасите от установяването на тоталитарната власт, за терора, за Народния съд, за безследно изчезналите, избитите и подложените на тормоз. Тези събития отпреди 77 години започнаха да се случват онлайн пред очите ми. Както аз, по този начин и доста мои сътрудници и другари бяхме неспособни да работим поради това, което виждаме ". Това съобщи писателят Теодора Димова пред Българска национална телевизия.

" По отношение на миролюбците в България мога да кажа единствено, че никой човек не е за войната, всеки е за мира. В същото време, в случай че застанеш на площад в Русия с листче с надпис " нет войне ", ти си мигновено задържан. Т.е., в Русия ти задилжително би трябвало да си войнолюбец. Миролюбието в Българи е сложено в този подтекст. Какво да прави Украйна, когато против нея се изстрелват ракети? Нашите миролюбци желаят тя да се съобщи и това е възмутителното и унизителното. Най-силното оръжие на Украйна е нейният дух. Ако го нямаше, снарядите и ракетите щяха да са купчина желязо. Именно тъй като има дух, тя се нуждае от тези оръжия. Зеленски подари каска на британския президент каска, на която пишеше " Ние имаме независимост, дайте ни криле, с цел да я пазиме ". На фона на голямата покруса ние да шикалкавим даваме ли, не даваме ли оръжие и повтаряме като малоумни " нито един патрон ". Като че ли нашата военна индустрия разпродава продукцията си по целия свят за мирни цели. Като че ли до момента сходно шизофренно изопачаване на обстановката не сме виждали ", сподели още Димова.

" Това, което се случва, е извънредно мъчително за християнската съвест - изродяване и подигравка с вярата. Никой християнин не може да гледа умерено по какъв начин " в името на Христос " се прави експанзия. Ние сме сложени пред огромно тестване, както постоянно се е случвало. Трябва да съумеем да бъдем спокойни, съсредоточени и да си даваме ясна сметка за координатната система. Това е цивилизационен разлом сред Европа и Русия, тъй като тя е пропира от евразийската концепция и целият свят е против нея. Пропагандата ѝ се задълбочава посредством Дугин, който доста увлича посредством словото си всички пластове от обществото, без културния хайлайф ", разяснява Теодора Димова.  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР