„Ние сме в относително добра ситуация. Притеснителното е неизвестното, свързано

...
„Ние сме в относително добра ситуация. Притеснителното е неизвестното, свързано
Коментари Харесай

Проф. Габровски: В далеч по-спокойна фаза на епидемията сме

„ Ние сме в релативно добра обстановка. Притеснителното е незнайното, обвързвано със зимния сезон и всички въпроси, които поставя”, съобщи пред Нова тв зам.-директорът на „ Пирогов” проф. Николай Габровски.

Според него българските медици към този момент са по-подготвени и ще се влезе по-спокойно в зимния сезон. Той е на мнение, че макар отминалата тежка обстановка, сега ситуацията в страната е спокойна.

„ Мисля, че минахме през тежък и изпълнен с неизвестности интервал, за който считам, че сме се справили чудесно. Сега сме в надалеч по-спокойна фаза – няма пикове, няма претоварване на системата, няма липса на защитни средства и консумативи”, съобщи проф. Габровски.

За него е значимо, че броят на позитивните проби за ковид всекидневно понижава. Според него в последно време данните са по-ниски и това е позитивно. Според него медицинският личен състав у нас е по-подготвен –както психически, по този начин и материално.

„ На множеството места сътрудниците към този момент са се сблъскали с това заболяване. В множеството лечебни заведения сътрудниците знаят и имат ясна стратегия какво би трябвало да се направи. Мисля, че към този момент сме по-подготвени”, означи той, определяйки ситуацията като устойчиво.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР