Ние сме сме нападали Украйна. Там настъпи ситуация, която създава

...
Ние сме сме нападали Украйна. Там настъпи ситуация, която създава
Коментари Харесай

Лавров за операцията в Украйна: Там настъпи ситуация, която създава пряка заплаха за Русия

Ние сме сме нападали Украйна. Там настъпи обстановка, която основава директна опасност за сигурността на Русия. Предупреждавахме за това от години.

Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на брифинг след диалозите с сътрудниците си от Турция и Украйна - Мевлют Чавушоглу и Дмитрий Кулеба в Анталия.

На въпрос за бомбардировката, осъществена от съветската авиация над родилен дом в Мариупол, Лавров разяснява:

" Не за пръв път виждаме патетични викове за хипотетичните " зверства ", които прави Руската федерация. На 7 март съобщихме, че този родилен дом от дълго време е трансфорат в база на ултрарадикалите от батальона " Азов ".

Руският външен министър упрекна Запада, че от години настройва Украйна против Русия.

" Ние не желаеме милитаризация на Украйна - в НАТО или без НАТО. Не желаеме Украйна да се утвърждава като неонацистка страна. Готови сме да обсъждаме гаранции за сигурност на Украйна, и несъмнено за бесопасността на Русия ", добави той.

Относно положението на съветската стопанска система във връзка със глобите, наложени от Запада, Лавров съобщи: " Ще се оправим с стопански проблеми. Но този път, убеждавам ви, че ще излезем от тази рецесия със напълно ясното схващане и без илюзии, че Западът може да бъде наш сътрудник ". " Ще създадем по този начин, че повече нищо да не зависи от Запада в която и да е сфера на живота на нашия народ ", добави външният министър на РФ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР