Ние сме различни. Всичко се свежда до това каква технология

...
Ние сме различни. Всичко се свежда до това каква технология
Коментари Харесай

Голям шеф в AstraZeneca зарадва всички българи с тази новина

Ние сме разнообразни. Всичко се свежда до това каква технология е употребена за създаване на имунизацията. Pfizer и Moderna употребяват правилото на така наречен матрична РНК, а ние използваме нерепликиращ се вирусен вектор. Хубаво е, че разнообразни компании употребяват разнообразни правила, с цел да разработят и произведат доста ефикасни ваксини.

Това сподели в ефира на Българска национална телевизия, Рууд Добер, вицепрезидент на компанията "AstraZeneca ", която също приготвя ваксина против COVID-19.

"Преди всичко, фармацевтичните компании гледаме на основаването на ваксина като на съревнование посред ни. Всички се борим против един общ зложелател и той е вирусът.

Радваме се, че доста компании поставиха тези големи старания да разработят, надяваме се, ефикасни ваксини. Къде сме ние?

Изключително сме задоволени от резултатите, които оповестихме по-рано тази седмица. Ефикасността ни може да стигне до 90% според от схемата на дозиране, което е ужасно достижение. Много добър резултат!

Установихме разлики в някои от изследваните групи доброволци и сега ги проучваме. При нито един от доброволците, на които бе приложена имунизацията, не се следи нито едно тежко заболяване от Covid-19, нито една хоспитализация и нито един смъртен случай от Covid-19. Като цяло, страхотни резултати! ю

Сега ще обсъдим данните с регулаторните органи в Европа, в Обединеното кралство и с Агенцията за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати ", сподели Добер.

"За "AstraZeneca " сигурността на пациентите и доброволците е приоритет номер едно. Можете да си визиите по какъв начин при тази извънредно бърза разработка следим под лупа всеки резултат, засягащ сигурността.

Добрата вест е, че в данните, които представихме, не виждаме разлика в профила на сигурност сред имунизираната и неимунизираната група. Да, ще имате малко болежка в ръката след имунизацията.

Да, може да вдигнете малко температура. Но краткотрайно! Така че досега, въз основа на наличните данни, сме извънредно задоволени от профила на сигурност.

Въпреки това, и ние, и регулаторите, ще продължим да следим сигурността на имунизацията ни. Не единствено в този момент, а и когато стигне до обособените страни ", добави вицепрезидентът фармацевтичната компания.

"Още първоначално обявихме, че поради тази зараза ще предоставим имунизацията, без да осъществяваме облага. Това, от една страна. От друга – равният достъп за нас е безспорен топ приоритет. Независимо къде по света живееш – в Съединени американски щати, в Европа или в разрастващите се страни – ние ще създадем всичко да предоставим ваксина за всеки, почти едновременно.

Ще приказвам в цифри: усилваме веригата на доставки, тъй че през 2021 да осигурим стотици милиони дози. Не единствено в Европа, освен в Съединени американски щати, а по целия свят.

Имаме разнообразни вериги на доставки в Съединени американски щати, Обединеното кралство, Европа, Индия, Япония, Русия, за гарантиране безпрепятствено произвеждане. И сме извънредно горди, че можем да предоставим имунизацията в целия свят ", добави Добер.

"България е на доста положително място. Тя е част от общия контракт на Европейския съюз за обезпечаване на ваксини. Тоест, въз основата на популацията на всяка страна, сега, в който регулаторните организации оценят имунизацията като безвредна и ефикасна и можем да доставим дозите, България, дружно с другите европейски страни, ще бъде една от първите, които ще получат достъп ", безапелационен е Добер.

"Знаем, че имаме няколко доста ефикасни ваксини. И производителите ще обсъждаме тези данни с регулаторните организации по света. Но има още огромни въпроси, на които не знаем отговорите.

Не знаем какъв брой ще траят защитните резултати. Това е въпрос, чийто отговор ще намерим занапред. Не знаем дали, в случай че сте имунизирани, ще предавате вируса на другиго.

Но ще завърша с позитивното – имам вяра, че създаването на ваксини, осъществена през последните 10 месеца, е невиждана за човечеството.

Има евентуално решение и ще го имаме разполагаем през идните няколко седмици, най-вече два месеца. Това е голяма победа за битката с тази ужасна зараза, COVID-19 ", сподели още вицепрезидентът на "AzstraZeneca ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР