Ние сме по принцип в предизборна ситуация – всички признаци

...
Ние сме по принцип в предизборна ситуация – всички признаци
Коментари Харесай

България е регионален център в Европа на руските специални операции. Повече няма да бъде -

" Ние сме по принцип в предизборна обстановка – всички признаци са налице. Но това е сигнал, че най-накрая в България и службите, и ръководещите си дават сметка, че точно България е районен център в Европа на съветските специфични интервенции. Оттук те възнамеряват разнообразни интервенции. Това е решение (за изгонването на 70 свързани с съветските служби съветски дипломати и чиновници - бел. ред.), което дава ясна поръчка, че оттук насетне България няма да бъде плацдарм на съветските специфични служби, а ще бъде, както споделяше Филип Димитров, естествена западна страна. Тези неща рядко имат връзка с предизборни маневри. Просто е пристигнало времето тези хора да бъдат отстранени като опасност за националната сигурност " - разяснява политологът проф. Евгений Дайнов пред БНР.

Той обори опорката, на която упорства посланичката на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова, че някой - съгласно нейното разбиране Съединени американски щати и Англия - командвал България и по тази причина тя била решила да изгони 70 съветски шпиони:

" Съвършено погрешно политически е да се споделя: " България е сред руснаците и американците и би трябвало да балансира ". България е член на Европейски Съюз и на НАТО. На НАТО е член, преди да бъде член на Европейския съюз. България е част от Запада. България е оповестена от Русия за неприятелска страна. България е ясно къде се намира и това държавно управление най-накрая стартира да създава дейностите, които следват от мястото, където България се намира - част от западната европейска цивилизация. Няма балансиращи актове. Няма послушание на Вашингтон, няма бягане за утвърждение до американското посолство. Това са митологии, които крайните русофили въртят , и рационалните хора не трябва да се поддават. Ние сме западна страна, член на западните съюзи ".

Рязко нарасналата от началото на съветската инвазия в Украйна обществена интензивност на дипломат Митрофанова у нас, включваща извънредно неуважителни реплики към България, идват на фона на затихващата известност на съветските дейности в Украйна.

" Социологическите проучвания, които чета, демонстрират, че поддръжката за Путин и съветската политика от началото на войната е спаднала до една трета от това, което е била и по-малко - разяснява Дайнов. - А това, че има проруски екстремистки партии (като  " Възраждане " - бел. ред.), то и във Франция ги има. Льо Пен какво е? Партията на Льо Пен е екстремистка проруска. Тези партии би трябвало да бъдат овладявани от политическата система и държани отвън, надалеч от властта. Това, че във Франция има Льо Пен не значи, че Франция би трябвало да балансира някак си сред Вашингтон и Русия. Това е неправилно разбиране за света. "

Избори или кабинет?

За професора опитът за сформиране на ново държавно управление в границите на настоящия парламент, с мандат на първата политическа мощ " Продължаваме промяната ", не би бил обезсърчителен:

" Очевидно е, че всички партии се готвят за избори, само че някакъв най-малък късмет (за сформиране на държавно управление - бел. ред.) има. Доста сговорчиво звучат " ИТН " внезапно. Българска социалистическа партия сега са ядосани, само че сякаш се дават сигнали, че стига Кирил Петков да не е министър-председател, те ще водят някакъв съдружен живот с " Продължаваме промяната ". Това си е към този момент решение на " Продължаваме промяната " дали да предложи различен министър-председател, или да продължи Кирил Петков, когато получат мандата. Минимален късмет за сформиране на държавно управление с мандат на " Продължаваме промяната " продължава да има ".

А какъв брой нескончаем би бил " животът " на възможен нов кабинет?

" Тази война дестабилизира и прекатурва времето. Преобръща събитията. Нямам безусловно никаква визия какъв брой би изкарал един кабинет на " Продължаваме промяната " в този парламент. Очевидно е, че подводните камъни и заложените бомби са неизчислимо количество. Нямаме никаква визия, както нямаме никаква визия какъв ще бъде резултатът от изборите, в случай че има такива наесен. Дотогава светът ще се е преобърнал 15 пъти ", отговори проф. Дайнов.

Общи листи ПП-ДБ

" Доколкото разбирам, има всеобщо очакване в самите партии ( " Продължаваме промяната " и " Демократична България " ) да се съберат дружно - сподели той на въпрос за вероятно явяване с общи листи на парламентарни избори. - Има всеобщо одобрително отношение към такова събиране от страна на гласоподаватели, тъй че налице са обективните условия да има предизборно събиране сред " Демократична България " и " Продължаваме промяната ". Вече от политическите управления зависи дали и по какъв начин ще стане, само че очакване, и то положително, в страната има. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР