Ние сме нормални хора, всеки е специалист в своята област.

...
Ние сме нормални хора, всеки е специалист в своята област.
Коментари Харесай

Протестиращите пред Карбовски: Не ни е мястото тук, всичко идва от Посолството

„ Ние сме естествени хора, всеки е експерт в своята област. Не ни е мястото тук, само че няма по какъв начин “, това съобщи представител на протестиращите на една от блокадите на Подбалкансия път пред журналиста Мартин Карбовски. Той излъчи репортаж от мястото на продължаващия митинг на миньори и енергетици от въглищните централи.



Карбовски на няколко пъти предизвика протестиращите по разнообразни тематики. Той употребява реплики като „ аз не мисля, че ви има в медиите “, „ от време на време би трябвало секира “, „ на мен тока ми идва безценен “, „ трябват ви социалисти “, „ карат ви да погребвате промишлеността “ и така нататък Протестиращите реагираха умерено и не се поддадоха на концепциите на журналиста.



„ Имаме поддръжка на доста хора, за жалост най-вече вербална, в обществените мрежи “, сподели човек от блокадата, който призна, че митингът става изтощителен. Няколко от миньорите и енергетиците подчертаха, че митингът е в интерес на всички българи, които следва да заплащат доста повече за ток, в случай че въглищните централи се закрият, само че не схващат това. „ Ние не сме пристигнали тук за пари, ние сме пристигнали поради тези, които не са тука “, разяснява един от стачкуващите.



Жена, която работи на апаратура за ликвидиране на сяра се разплака пред камерата на Карбовски и призна, че няма концепция какво би работила и по какъв начин би се справяла, в случай че няма тази работа. По нейни думи, концепцията за закриването на въглищните централи идва от „ шепа хора, които са се оказали на власт “.

Протестиращите обявиха, че би трябвало „ байпас “ на Зелената договорка и тя да бъде замразена. Други пък обясниха, че в случай че се изградят фотоволтаици към въглищните централи, заплащанията за нездравословните излъчвания ще паднат.



„ Всичко идва от „ Посолството на Галя “, съобщи един от протестиращите. Това е нарицателно за посолството на Съединени американски щати, по прилика с израза „ Галя от посолството “, който се чува на изтеклия запис от съвещание на управлението на Политическа партия. Той съобщи, че американците унищожават всичко по пътя си. „ Вижте какво стана с Ирак, с Либия… Сега е България “, разяснява протестиращият в репортажа на Мартин Карбовски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР