Ние сме най-дълго управлявалото временно правителство и отчетността е основен

...
Ние сме най-дълго управлявалото временно правителство и отчетността е основен
Коментари Харесай

Служебният кабинет отчете справянето с енергийната криза, забавянето на инфлацията и овладяването на цените на горивата

Ние сме най-дълго управлявалото краткотрайно държавно управление и отчетността е главен принцип на положителното упрaвление, посочи служебният министър председател Гълъб Донев при регистрира за работата на служебното държавно управление.  " Държа да отбележа, че ние сме най-дълго управлявалото краткотрайно държавно управление. Правителството, което нямаше даже 100 часа заем на доверие и най-важното - държавно управление на дейностите в екип. Най-добрият метод за оправянето с неоснователните обвинявания и лъжите са резултатите от добре свършената работа. На финала на мандата ни е демонстрираме какво направихме до момента в който другите приказваха ", уточни Донев. Сред триумфите на ръководения от него кабинет Гълъб Донев уточни организацията на предварителните парламентарни избори на 2 октомври, връщането на страната на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и решение на казуса с фитосанитарния надзор, оправянето с енергийната рецесия, забавянето на инфлацията и преодоляването на цените на горивата. Също по този начин възстановяване на защитата на южната ни граница на фона на огромния мигрантски напън. Също значимо означи създаване на законопроектите, свързани с второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност и работата по обезпечаването на първия превод по Плана към държавната хазна Организацията на изборите Донев регистрира " чудесно справяне " с организацията и подготовката на изборите на 2 октомври. " Нашият кабинет се оправи чудесно с организацията и подготовката на изборите на 2 октомври. Съществени нарушавания не бяха установени. Изборната интензивност беше доста ниска, за което отговорността не е на служебното държавно управление ", посочи той.
След 2009 година нито едно държавно управление не е направило доклад на активността си в края на мандата си, означи Донев. Казусът с Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " Служебният министър председател посочи, че мандатът е почнал с километрична опашка на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Вицепремиерът Иван Демерджиев подсети, че от август до ноември се е наложило на пункта да бъде ситуирана жандармерия - общо 2147 души, които са обезпечили държавния надзор на втория максимален граничен пункт в света. От момента, в който застъпи служебното държавно управление нито един камион не е обработен от никого, с изключение на от страната. Въпреки че имаше политически разногласия каквито и да са, ние не се включвахме, а просто си свършихме работата. С всички останали неща, които направихме, казусът е решен и към този момент няма 3 км опашки на границата, в случай че си давате сметка какво значи това, регистрира земеделският министър Явор Гечев. Той акцентира като най-съществен резултат одобряването на Стратегическия проект за земеделието, където влизат Програмата за развиване на селските региони, директните заплащания, стратегия за риболовство. Без загуба на средства по селската програмата и програмата за риболовство, регистрира още Гечев. " Реанимация " на енергийния бранш Действията на служебното държавно управление, на процедура " реанимираха " енергийния бранш, регистрира още Гълъб Донев. Сред триумфите кабинетът уточни подписаните контракти за газови доставки, обезпечаването на слотове за доставка на полутечен газ и завършването на интерконектора с Гърция. " Една от най-важните задания, които Румен Радев ни сложи, беше да се оправим с наследените рецесии - енергийна, растеж на инфлацията, засилен мигрантски напън. За да бъде овладяна енергийната рецесия създадохме междуведомствен спешен щаб с ръководител вицепремиерът Христо Алексиев. Докато върху нас се сипеха нападки, реанимирахме бранша на енергетиката ", посочи министър председателят. Министърът на земеделието добави, че паралелно с газовата рецесия държавното управление завари и дефицит на дърва за огрев - проблем, който към този момент не съществува. Забавяне на инфлацията и преодоляване на цените на горивата Забавянето на инфлацията, преодоляването на цените на горивата, целевите помощи за отопление, достигнали до всеки 10-и жител на България, увеличеният размер на границата на бедността, преизчислението на пенсиите през октомври, исторически ниска безработица - под 4,5% също бяха регистрирани като триумфи на служебното държавно управление. " Често бяхме упреквани, че отхвърляме политика по приходите. Не се отказвахме, а мислехме решения, които да оказват помощ на хората да догонят инфлацията ", уточни Донев.
Служебният вицепремиер Христо Алексиев сподели диаграми с резистентен спад на горивата. Той посочи, че цените са се намалили с сред 50 ст. и 1 лева и сега страната ни е с най-ниски цени на горивата в цяла Европа. " Вижда се една доста устойчива крива, която наподобява на пистата на Томба за цените на горивата. В България имаше привнесена инфлация, само че и такава, която се генерира тук и ние работихме за това да ограничим вътрешната инфлация. За това огромно значение имаха и цените на горивата ", изясни той.
Алексиев подсети и решението " Лукойл България " да трансферира цялата си активност у нас и да заплаща налози към хазната. Гълъб Донев регистрира и възстановяване на защитата на южната ни граница на фона на огромния мигрантски напън. " Каналджийските схеми станаха забележими, с помощта на систематичната работа на Министерство на вътрешните работи с всички старания, които постави да противодейства на това събитие ", уточни той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР