Ние сме направили партии преди 7-8 години, в тези партии

...
Ние сме направили партии преди 7-8 години, в тези партии
Коментари Харесай

Не може просто така да се върнем в БСП: Дончева

" Ние сме създали партии преди 7-8 години, в тези партии членуват десетки, стотици хора. Тези хора не са наши крепостни и ние не можем просто по този начин да се преместим и на следващия ден да се върнем в Българска социалистическа партия ". Това сподели в предаването " Тази заран " водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева във връзка отправената покана от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Обръщаме се към някогашните членове на партията, основали свои политически субекти – върнете се в БСП. Заповядайте назад, с цел да може с потенциала на всички да търсим обединяване и мощ. Президентът Първанов е оповестил събиране за ново ляво обединяване. Поканени са АБВ – Румен Петков, " Изправи се БГ " – Мая Манолова, " Движение 21 " – Татяна Дончева, " Българска прогресивна линия " – Краси Янков, " Нормална страна " на Кадиев и МИР на Симеон Славчев ”, разгласи през вчерашния ден Нинова.

Според Дончева концепцията не е на Първанов, а на група хора от Българска социалистическа партия, отпред с Костадин Паскалев.

" Това също си дава отпечатък, тъй като сега, с това управление на Българска социалистическа партия, не може да се взема решение въпросът за огромно обединяване вляво. Дори част от опозицията на Корнелия Нинова си показва, че под обединявания разбираме коалиция, а не нещо ново. Само че обединението няма да ни даде двигателна сила, а ние се нуждаем точно от двигателна сила от един огромен индивид вляво – нов, който да може да формулира нова стратегия, нови задания, да стартира нови лица и дружно с някои остарели да върнем лявото пространство на левите хора ", разяснява Дончева.

Било рано да се приказва кой ще е водач на този нов ляв индивид, тъй като не се знаело кой ще влезе в него.

Снимка: БГНЕС
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР