Ние сме напът за трети път да повторим тази грешка,

...
Ние сме напът за трети път да повторим тази грешка,
Коментари Харесай

Мангъров за локдауна: За трети път ще повторим тази грешка

Ние сме напът за трети път да повторим тази неточност, която направихме през март за първи път предходната година. При всички тези локдауни, както се вижда от опита на другите страни, се получава крактосрочен резултат, само че в отдалечен проект последствията са пагубни, тъй като не се вземат решение главните въпроси при една такава пандемия, а и тези локдауни са сериозна причина за селекциониране на нови варианти, които са по-вирулентни, популяризират се по-лесно. Виждате, че в тези страни, които бяха най-затворени непрестанно се появяват нови варианти - да вземем за пример английския вариант. На пръв взор това наподобява привлекателно, само че от епидемиологичен проект, това не става. Това разяснява инфекционистът и началник на Ковид отделението в СБАЛ по паразитни и инфекциозни заболявания „ Проф. Иван Киров “ доцент Атанас Мангъров пред " Евроком ".

" Когато този локдаун завърши ние ще се в същото състояние, в което сме били преди него. Това се отнася освен за нашата страна, а и за останалите страни по света, които се пробват посредством една нова измислена от тях епидемиология да решат въпроси, които не се вземат решение по този метод. Предпазват хората да се заразят, само че за малко време, а в отдалечен проект жертвите ще са доста повече вследствие на тези нелепи дейности, в сравнение с в случай че се действаше обикновено, както се е работило до момента. Както се е работило и по време на свинския грип през 2010 година Поради тези индустриални затрудения, имунизациите пристигнаха през април и останаха неизползвани ", добави той.

" Когато се прави всеобща имунизация по време на зараза, когато хората са имунизирани и не са изработили задоволително мощен имунен отговор и се заразят, вирусът при незадоволително под напрежение имунен отговор има огромно опция да мутира и надлежно да се основават нови варианти, по-патогенни. Това е все едно да се пробвате да ликувате една бактериална зараза с незадоволителна доза антибиотик - единственото, което се получава е да се селекционират резистентни, бактериални варианти. Същото се следи и сега с ковид ", изясни доцент Мангъров
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР