Ние сме длъжни да уважаваме вота на българите, след изборите

...
Ние сме длъжни да уважаваме вота на българите, след изборите
Коментари Харесай

Борисов: Само първите две политически сили заедно могат да излъчат стабилно правителство

Ние сме длъжни да почитаме вота на българите, след изборите ще отидем на договаряния, с цел да излезе държвата от това състояние. Това сподели пред bTV Бойко Борисов. Тук би трябвало да се направи компромис от всички и да се направи коалиция за ръководство сред първите две политически сили, добави той.

Според него, това би било най-стабилно и продължително. Ако това не стане и се отиде към нещо, както обединението на " Продължаваме промяната " с хората на Слави Трифонов, с Българска социалистическа партия и видяхте по какъв начин свърши всичко. Той уточни, че в името на компромиса е подготвен да отстъпи и да не бъде претендент за министър председател.

" Докато вървят договарянията и в случай че се сформира държавно управление, ще заставам като народен представител в Народното събрание ", сподели водачът на ГЕРБ.

Той уточни, че идеалното държавно управление е това, зад което стоят 130-140 депутата, а това е постижимо единствено при обединяване на първите две политически сили.

" Заради българските жители би трябвало да се направи компромис, не гледайте водачите. Моята партия желае да сме оптимално твърди в оценките си за всички останали. Но ние не можем да си позволим да нараства външни държавен дълг, продължаваме да сме без бюджет. Ако няма постоянно държавно управление, задълженията ни ще продължат да порастват ".

Борисов сподели още, че последните две години е насъбран 10% от настоящия държавен дълг. " Партиите привикнаха единствено да дават обещание, поради петте избора през последните години. С " Демократична България " ние сме работили дружно в Народното събрание, огромните въпроси ги решавахме и дружно с Демократична България, Движение за права и свободи и " Български напредък ", това са вероятни съдружни сътрудници ", добави Борисов.

Според него, ГЕРБ няма допирни точки с " Възраждане ", а за Българска социалистическа партия има решение на конгреса да не се случва коалиция с тях.

" Не можеш с 60-70 депутата да направиш държавно управление. Ние опитахме с Габровски и не се получи, не ни стигнаха 5 гласа ". Според него, всеки може да поддържа решенията в Народното събрание, само че договореността би трябвало да е сред първите две политически сили. " Или специалисти от двете сили, или политически лица. само че това ще бъде решено след 2 април ".

" Съдебната промяна не е да се направи КОНПИ за Бойко Рашков. Трябва да има надзор върху основния прокурор, само че Рашков не би трябвало да попада в това. Да няма основен прокурор е екзотично предложение. Главният прокурор би трябвало да предстои на надзор и да не може да се намесва в работата на другите прокурори ", сподели още Борисов.

" Европейската прокуратура стартира инспекцията на ремонта на жълтите павета от септември 2022 година. Днес ГДБОП влиза да иззема документи, същото като Костинброд. Защо не изчакаха до понеделник? ГДБОП е на Демерджиев и президента Радев, това е преднамерено. ", сподели водачът на ГЕРБ.

Ако има извършител за жълтите павета, да бъде наказан, да върне парите и да влезе в пандиза, сподели още той.

Според него, служебните министри следят коя от партиите взема превес и я удрят. Шишков и Демерджиев удрят ГЕРБ, Росен Христов и Стоянов атакуват " Продължаваме промяната ". Целта е да ни разделят и опълчват.

" Шишков е палач, поради него умря човек, до момента в който беше основен проектант на " Триадица ", избухна при името на районния министър Борисов. Той се зарече, че в случай че още веднъж ръководи, няма повече да се занимава със строителство, а ще дава парите единствено за обществени действия.

Борисов разгласи за несериозно оповестеното от служебното държавно управление преговорен развой за нови нуклеарни мощности. Къде са числата, къде са парите за тези реактори, попита той. " По-правилно е да няма служебно държавно управление, а постоянното държавно управление да ръководи до назначението на ново ", сподели Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР