Ние ще сме конструктивен съюзник в НАТО, ще сме конструктивен

...
Ние ще сме конструктивен съюзник в НАТО, ще сме конструктивен
Коментари Харесай

И Петков, и Генчовска декларираха стабилност на България в международен план

Ние ще сме градивен съдружник в НАТО, ще сме градивен член на Европейски Съюз. Това съобщи министър председателят Кирил Петков пред депутатите. Ще сме виновен съдружник с предвидима позиция, увери той от парламентарната трубина при започване на изключителното съвещание на Народното събрание, свикано по искане на ГЕРБ във връзка напрежението сред НАТО и Русия в Източна Европа и по-конкретно в Украйна. Трябва да работим с всички дипломатически средства за деескалация на напрежението, сподели още министър председателят, като разясни, че целта на страната ни е точно деескалация на напрежението.

Ескалацията е действителна, акцентира Петков. Ежечасно се следи обстановката, стана ясно от думите му. Петков подлага на критика несистемните вложения в армията ни. Добрата вест, съгласно него е, че вложенията в армията към този момент ще са на равнище. Ще използваме рецесията, с цел да влагаме там, където имаме най-големи дефицити, даде обещание министър председателят. Ще приказваме с един глас, тъй като обединяването прави силата, акцентира Кирил Петков.

Външният министър Надежда Ганчовска посочи, че от 2014 страната ни и страните от Европейски Съюз са обезпокоени от напрежението по Източния фланг. Дава се превес на дипломатическо намиране на решения, по думите й. Очевидно Русия се пробва да всее разделяне измежду съдружниците като ги третира по друг метод, изясни Ганчовска. Страната ни е за съблюдаване на интернационалните договорености.

Предстои да забележим до какъв брой Русия ще се ангажира с градивен разговор, акцентира Ганчовска.

България поредно отстоява националните си ползи, увери първият ни посланик като съобщи, че страната ни е подготвена да отговори при застрашаване на сигурността посредством усилване на натовското наличие. Присъствието на съюзни войски е знак на партньорство, по думите й.

Укрепването на Източния байрак трябвало да се преглежда като подсилване на сигурността. НАТО бил главният поръчител за сигурността ни. Ганчовска се разгласи за единството на съдружниците. Няма стъпки от съветска страна за деескалация на напрежението, дори в противен случай, сподели първият ни посланик.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР