Ние ще се възползваме от възможността, която имаме - всяка

...
Ние ще се възползваме от възможността, която имаме - всяка
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ще вкараме решението за военната помощ за гласуване в пленарна зала

" Ние ще се възползваме от опцията, която имаме - всяка първа сряда в месеца да вкарваме по една точка в дневния ред на Народното събрание. Ще вкараме на 4 май плановете за решение в пленарна зала и ще настояваме да се гласоподава точката във вид, в който става дума за военна помощ за Украйна. " Това съобщи ръководителят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов пред " БНР ".

Според Иванов няма смисъл от проведения Коалиционен съвет във вторник.

" От него има смисъл да се случи, откакто премине визитата на българската делегация в Киев ", добави той.

По думите му към момента не е решено кой ще бъде представителят от Демократична България при визитата на ръководещата коалиция в Украйна.

" Към момента не наподобява това да съм аз ", сподели Иванов.

" България би трябвало да подкрепи напъните на Украйна. Всички страни от НАТО, като се изключи Унгария, са дали военна помощ. В момента това е опция освен да се отблъсне съветската експанзия, само че и опция България да направи скок в модернизацията на въоръжените си сили, от което има голяма потребност ", разяснява ръководителят на ПГ на " Демократична България ".

Той изясни, че последният пакет американски помощи е по този начин дефиниран, че планува средства за ускорение на модернизацията на въоръжените сили на страните от Източна Европа и ние имаме интерес да се включим в това, " само че не може да стане като лицемерничим ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР