Ние ще продължим борбата си срещу Ислямска държава (ИД) в

...
Ние ще продължим борбата си срещу Ислямска държава (ИД) в
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган към Доналд Тръмп: Ще продължим борбата срещу ИД в Сирия

Ние ще продължим битката си против Ислямска страна (ИД) в Сирия, е споделил турският президент Реджеп Ердоган на американския водач Доналд Тръмп, написа анкарският в. Хюриет.

Държавните глави са провели телефонен диалог на 14 декември (три дни преди президентът на Съединени американски щати да разгласи изтеглянето на американските военни от близкоизточната страна). Според информацията на изданието Ердоган е бил получил запитване от страна на своя събеседник дали турската войска ще може да ликвидира остатъците от ИД в Сирия след напускането на американските военни и е получил позитивен отговор. Турският водач е повторил тезата си, че кюрдските милиции не се бият против джихадистката формация, а единствено симулират активност за добиване на материални и политически дивиденти. "Кюрдите, саудитците и израелците са недоволни от вашето решение, само че ние ще се продължим да се бием против ИД ", е декларирал Ердоган.

Турският президент неотдавна разгласи за планувана интервенция в Северна Сирия. "Ние ще почистим този регион от терористите ", съобщи той. Под терористи той схваща и кюрдските милиции, които Анкара счита за филиал за неразрешената в Турция Кюрдска работническа партия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР