Ние с икономическия министър доста ясно заявихме, че бихме останали

...
Ние с икономическия министър доста ясно заявихме, че бихме останали
Коментари Харесай

Асен Василев: Атакуват ме хора, които се чувстват заплашени, защото губят много пари

Ние с икономическия министър много ясно декларирахме, че бихме останали да работим за България при доста ясни условия. Може би на някой не му харесва, че не одобрявам телефонни позвънявания, нареждания и работя със собствен екип. Водил съм доста борби в живота си и съм ги спечелил. Това съобщи служебният министър на финансите Асен Василев в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия.

Не съм взимал програмен продукт за новата си компания, безапелационен бе Василев.

Това, което ние завещаваме на бъдещото държавно управление е подготвена актуализация. Имаме 2 милиарда лв. събрани повече в бюджета. Те са над проекта, това е събираемост. Заложихме проект за тежка Коронавирус рецесия, като сме обезпечили пари за медиците и компаниите. Третото, което заложихме е актуализация на пенсиите ", похвали се финансовият министър. По думите му не е редно МФ да дефинира каква да бъде пенсионната система на страната.

" Заварихме страната много зле. Започнахме да ревизираме огромните компании и започнаха да се заплащат огромни налози. Тръгваме отгоре-надолу – от компаниите, които са правили най-вече поръчки и имат най-вече пари в касите и нещата си пристигнаха на мястото ", регистрира той.

Министър Василев недоумява по какъв начин са възлагани публични поръчки, без да са обезпечени финансови средства. „ Какво значи да заобиколиш търгове за над 8 милиарда лв.? Спряхме течовете в страната и отсам идва и въпросът: Кой ни нападна? Става дума не за една персона, а за група от персони. Тези хора се усещат застрашени от мен, тъй като губят доста пари, по тази причина вадят остарял компромат против мен “, изясни Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР