Ние работим за публиката, но оценката от колегите е особено

...
Ние работим за публиката, но оценката от колегите е особено
Коментари Харесай

Отличените в семейството на bTV: Вторачването в секундите не изтощава, това е адреналин


„ Ние работим за публиката, само че оценката от сътрудниците е изключително специфична. Бяхме доста разчувствани от високото самопризнание, което получихме, и благодарим на всичките си сътрудници.

Това описа в студиото на „ Тази събота и неделя " Стоян Георгиев, който стана кореспондент на 2022 година.

Вчера, 18 ноември, bTV означи 22-рата си годишнина от първия ефир на новините. Редакцията отличи най-хубавите в обичайния вътрешен конкурс на медията.

Признанието хвана Стоян Георгиев и Александър Осиченко, който бе определен за най-хубав оператор, на път, откакто двамата отразиха най-горещата тематика на седмицата – падналите ракети в Полша.

„ Ние сме непрестанно в придвижване, непрестанно на път. Това е част от нашата работа. Вторачването в секундите и минутите не изтощава. Това е адреналин. В последна сметка ние съумяваме “, счита Осиченко.

Двамата бяха дружно и на горещите точки в Украйна и се трансфораха в един добър екип.

„ Винаги сме си помагали. Саша е страховит сътрудник и е доста добър във всичко. Всичко вършим дружно. Аз не диря единствено събеседници, а той не просто снима. Правим разнообразни неща и главният принос за това е негов. Саша е индивидът, на който можеш да се обадиш в 3:00 часа през нощта, с цел да му кажеш, че нещо се е случило, само че той потегля. Сега, когато тръгнахме за Полша, той беше в отпуска. Реакцията на всички международни медии беше, че като че ли стартира трета международна война, а ние в 8:00 часа сутринта кацнахме във Варшава “, описа Стоян Георгиев.

„ Благодаря на фамилията ми, че ме схваща. И децата одобряват всички мои отсъствия. Аз постоянно се връщам и постоянно им описвам всичко, което съм претърпял. Те слушат с огромно наслаждение и виждат света през моите преживявания “, показа Александър Осиченко.

„ Често, когато приключа с монтажа на “BTV Репортерите “, споделям „ Това ми е най-любимото за годината “ и по този начин отвръщам за всяко последващо. При всяко репортерско нещо влагам доста сила, веселя му се. След това страстта отлежава и откриваш „ по-хубавото “ на това сега “, показа най-хубавият монтажист за 2022 година Калояна Климентова. „ Винаги тъжните истории ме хващат за гърлото. Опитваме се да демонстрираме и това, което може да помогне на хората, в трагичните истории “, добави още тя.

„ Много, доста, доста, доста благодаря на сътрудниците си. Аз съм отборен състезател и всеки от тях ми е доста значим. Мисля за вас непрекъснато “, показа Деси Минчева-Раул, която бе определена за най-хубав сътрудник за чужбина Тя добави, че съгласно нея Стоян и Саша са екип, на който може да завиди всяка една международна медия.

„ Калояна е един от най-големите разказвачи, които в миналото съм срещала изобщо в живота си. Тя е и един от най-четящите хора, които познавам. Единственият проблем с нея е, че счита кучетата си за най-красивите, а обективната истина е, че моето е по-красиво от нейните “, пошегува се още Деси Минчева.

„ Тази премия е и за Натали в Германия, и за Васил във Велкобритания, и Теди в Съединени американски щати. Ние четиримата работим сами в огромната част от времето. Аз нямам пред себе си оператор, който да ми каже какво се случва зад мен. Когато се изправям всеки ден, никой не знае, че имам топка в стомаха и виждам в предавателя. Научила съм с хирургическа акуратност с кой кабел какво да върша, в случай че нещо се случи. За мен е разкош да работя с операторите, които са моите най-хубави другари “, сподели още тя.

„ Нашата работа е обвързвана с доста стрес и напрежение. Всеки един от нас, който е решил да я работи, би трябвало да е наясно с това, само че и удовлетворението е голямо “, показа през вчерашния ден Стоян Георгиев във живо включване на път за България от Полша.

„ Най-голямото предизвикателство е, че ние сме в битка с времето, с часовника. Непрекъсно нещо се случва и се оказва, че нямаме време за нищо. Тогава бързо би трябвало да вземаме решения “, добави Александър Осиченко.

Дани Атанасова бе отличена за най-хубав сътрудник в страната. Международен редактор на годината стана Цветана Балабанова. „ Телевизията е екипна работа. Продължаваме все по този начин да отваряме вратите и прозорците към нашите фенове “, описа още тя.

Наградата уеб редактор на годината отиде при София Крачанова. А за най-хубав графичен дизайнер бе отличен Борис Димитров. Титлата „ Продуцент настоящи излъчвания 2022 “ си поделят Ралина Тропанкева. А като най-хубав състезателен публицист бе отличен Петър Бакърджиев.

„ Телевизията съвсем от черно-бяла стана цветна. Не в дословен смисъл, в метафоричен. Сега малкия екран е галактическа “, разяснява той.

За втора поредна година за най-хубав продуцент бе определен Росен Цветков.

„ Качествата, които би трябвало да има един продуцент са доста, само че най-важното е да остава спокоен, когато се случват изключителни вести “, сподели той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР