Ние предлагаме кабинет с програма и сме готови да разделим

...
Ние предлагаме кабинет с програма и сме готови да разделим
Коментари Харесай

Кирил Петков: Втори път няма да играем във филма със смесените отбори, в които никой не носи отговорност

„ Ние предлагаме кабинет с стратегия и сме подготвени да разделим властта, както Конституцията го е планувала. България е парламентарна република, което разрешава голям надзор от страна на Народното събрание върху министрите. Идеята на смесените тимове, където никой не носи отговорност, я видяхме и повторно този филм няма да го играем. “

Това съобщи някогашният министър председател Кирил Петков пред „ Българска национална телевизия “, във връзка оферти през вчерашния ден кабинет от обединяването „ Продължаваме промяната-Демократична България “.

Според него сега всичко е в ръцете на ГЕРБ, като притежател на първия мандат, а Борисов има пред себе си три избора . Първият е да предложи собствен кабинет и да потърси съдействието на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, след което да бъде заставен да задоволява техните ползи. Вторият е да се отиде на нови избори , които ще покажат подобен резултат и ще го слагат още веднъж пред същия избор, а третият е да поддържа препоръчаното държавно управление на малцинството от ПП-ДБ.

„ Гражданите доста ясно би трябвало да схванат какво вършим, тъй като имаше доста нюанси по тематиката. След изборите излязохме и казахме, че няма да подкрепим първия мандат, а ще предложим един добър кабинет. Втора стъпка бе да предложим ротационно председателство, с цел да не влизаме във кино лентата на ужаса от предишния път. Заложихме и аршин за законодателната стратегия, която не можахме да прекараме предходния път. И най-после предложихме стратегия и кабинет. През цялото време играем с доста транспарантни стъпки, с цел да могат всичките играчи на терена да знаят какъв брой сме предвидими “ , съобщи Кирил Петков. 

По думите му кандидатурата на някогашния учебен министър Николай Денков за министър председател e била подкрепена единомислещо в обединението, защото той е най-подходящият човек за тази позиция. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР