Ние потвърждаваме готовността си да реализираме този мандат(бел. ред.), като

...
Ние потвърждаваме готовността си да реализираме този мандат(бел. ред.), като
Коментари Харесай

ПП-ДБ готови за правителство с ГЕРБ с втория мандат

„ Ние удостоверяваме готовността си да осъществяваме този мандат(бел. ред.), като народен и общ с ГЕРБ–СДС. Готови сме да го създадем при съблюдаване на уговорките, които поехме дружно преди 9 месеца. Подписване от ръководителите на двете парламентарни групи на съглашението, съдържащо гаранции за промени в правосъдната система, регулаторите и службите за сигурност с ясни дати за осъществяване. Министър-председател - взаимно допустима кандидатура, излъчена от ГЕРБ–СДС “. С тези думи ген. Атанас Атанасов съобщи от трибуната в Народното събрание готовността на ПП-ДБ да сформират въпреки всичко държавно управление с втория мандат, който следва на им бъде върчен от президента при несбъднат първи.

Атанасов акцентира, че „ това не е покана за спомагателни договаряния, отвън посочената рамка “, а е „ предложение за подготвеност да осъществим уговорките, които поехме преди 9 месеца “.

След това съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков също разгласи, че думите на Атанасов не трябва да бъдат обсъждани като молба.

„ Вие не разбирате ли,хора,че в политиката, както и в живота,най-важное да си спазваш думата. Най-важното нещо е всяко свое деяние да го правиш не от боязън, не от лакомия, а от възприятие за дълг. Колеги, няма да влизам в преговорни процеси, 20 дни полемики, има нещо доста просто поставено на масата има едно съглашение,в което се изисква промяна на съдената промяна,но не на хартия,а действително “, съобщи Петков.

Той още веднъж напомни, че преди девет месеца с ГЕРБ-СДС са имали спогодба за 18-месечно парвителство с ротация единствено на премиреския пост. И, че в случай че тогава тази сделка не е харесвала на ГЕРБ не е трябвало да я вършат.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР